'Türkiye Son Dönemdeki Atılımını Yaygın Kalkınmaya Borçlu'

'Türkiye Son Dönemdeki Atılımını Yaygın Kalkınmaya Borçlu'

Kurtulmuş, Türkiye'nin gelişmesinde yaygın kalkınmanın önemli bir rol oynadığını belirterek, "Kalkınmanın önemli göstergelerinden bir tanesi de, yaygın kalkınmadır. Yani bir memlekette, Ankara'da, İstanbul'da da ne varsa Ordu'da onun olmasıdır.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Ordu’nun Fatsa ilçesinde Doğal Gaz Dağıtım Projesi İlk Gaz Verme Töreni'ne katıldı. Törene Kurtulmuş'un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"GIPTA İLE BAKILAN ÜLKELERİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"
Programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, daha önceki dönemlerde yapılamayan hizmetlerin yapıldığını bu istikrarın devam etmesi içinde herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin gıpta ile bakılan ülkelerin üstünde bir seviyeye ulaşacağını ifade eden Kurtulmuş, "13 yıllık dönemde mu memleket iktisadi bakımdan ileriye gitmiş, ekonomik olarak kalkınmış. Bizden hizmet bekliyor daha güçlü bu hizmetlerin gelmesini istiyorsanız sizde kalan 12 günlük sürede kapı kapı dolaşarak daha güçlü bir iktidarın çıkması için elinizden gelen her türlü desteği ortaya koyacaksınız. Böylece hiç kesilmeden bu sürecin devam etmesini sağlayacağız. Böylece bu memleketi hep o gıpta ile dinlediğimiz gıpta ile baktığımız kalkınmış ülkelerin seviyesinin çok daha üstüne çıkmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YAYGIN KALKINMA SAĞLANDI"
Türkiye'de kalkınmanın önemine vurgu yapan ve yaygın kalkınma ile Türkiye'nin her tarafının geliştiğini aktaran Kurtulmuş, "Kalkınmanın önemli göstergelerinden bir tanesi de, yaygın kalkınmadır. Yani bir memlekette, Ankara'da, İstanbul'da da ne varsa Ordu'da onun olmasıdır. Türkiye bu anlamda bu dönemdeki atılımını yaygın kalkınmayı sağlamış olmasına borçludur. Bu anlamda ülkede yaygın kalkınmayı sağlayacak önemli atılımlar yapıldı. OSB'lerin Türkiye'nin her yerine yayılması, üniversitelerin Türkiye'nin her ilinde olması yaygın kalkınmanın sağlanması için yapılmıştır. Türkiye'nin her yerinde havaalanlarının açılması. Havaalanları yaygın kalkınmanın önemli taşıyıcılarından bir tanesidir.Ordu-Giresun Havalimanı var, Yüksekova Havaalanı var bu Türkiye için çok önemli bir gelişmedir. Dünyanın neresinden bir yatırımcı, bu memleketin neresine gitmek istiyorsa havaalanlarını kullanarak oraya gidecek. Yeter mi yetmez. Bu memleketi doğudan batıya, kuzeyden güneye geçecek olan hızlı trenlerle de memlekette bir başından bir başına hızlı trenleri de kullanacağız" şeklinde konuştu.

"PALEMENTO'DA ONLARCA BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ VAR"
Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ve 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtü sorunlarının ortadan kalktığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"28 Şubat’ta bu memleketi Türkiye'nin bir çoğunluğuna dar getirmeye çalıştılar. Her hangi bir İmam Hatip Lisesi'nde başörtülü bir öğrencimiz varsa okulun dışına attılar. Bir tane başörtülü devlet memuru bırakmadılar. Parlamento'da seçilmiş başörtülü milletvekilini yaka paça tutarak neredeyse Parlamento'dan dışarı attılar. Türkiye ne günler geçirdi, bu millet asla vazgeçmedi, yoluna devam etti. Dün Parlamento'da başörtülü tek bir milletvekiline rıza göstermeyenler çok şükür bugün Parlamento'da onlarca başörtülü arkadaşımız var, bundan sonraki dönemlerde de olamaya devam edecek. Hem tek partiden değil bütün partilerden başörtülü vekil olacak, başı açıkta olacak. Sizde ne varsa Parlamento'da da o olacak. Bu milletin gücüdür."
Düzenlen program Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, Fatsa'ya gelen ilk doğalgazın yakılması ile sona erdi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler