Türkiye'de, İlk Selim'de Kuruluyor!

Türkiye'de, İlk Selim'de Kuruluyor!

Türkiye'de İlk kez Kars Selim ilçesinde kurulacak olan Biyogaz tesisinde hammadde olarak organik ve hayvansal atıklar ve muhtelif enerji bitkileri kullanımıyla elektrik ve ısı enerjisi üretilecek.

Türkiye'de, İlk Selim'de Kuruluyor!

Türkiye’de İlk kez Kars Selim ilçesinde kurulacak olan Biyogaz tesisinde hammadde olarak organik ve hayvansal atıklar ve muhtelif enerji bitkileri kullanımıyla elektrik ve ısı enerjisi üretilecek.

Kars-Selim ilçe sınırları içerisinde planlanan biyogaz tesisinin kurulum ve elektrik bağlantı detay çalışmaları yapıldı. Yatırımcı sirket Altra Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Sovukpınar başkanlığinda yapılan toplantıya, Projenin gelişmesinde büyük emekleri olan Kars Kafkas Üniversitesinden Prof. Dr. Cevdet Bozkuş, tesisin kurulumunu gerçekleştirecek Alman teknoloji sirketi Schmack Biogas/Viessmann Group Türkiye Koordinatörü Suat Karakuz, aynı sirketin elektrik ve İnşaat mühendisleri Alfons Nirrengarten, Wolfgang Regner, Albert Roidl, Istanbul Ateş Mimarlik şirketinden Sinan Ateş, TEİAŞ’tan Ersen Şimşek, Aras’tan Demirel Öncül katıldılar. Biyogaz tesisinde hammadde olarak organik ve hayvansal atıklar ve muhtelif enerji bitkileri kullanımıyla elektrik ve ısı enerjisi üretilecek. Tesisin 2015 senesinde devreye alınacağı planlanmaktadır.

Aynı günün akşamı Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan ve birçok bürokrasi ve ticaret erkanının katıldığı akşam yemeğinde biyogaz projesi Suat Karakuz tarafından tanıtıldı.kha

Önceki ve Sonraki Haberler