Türkiye’de Ramazan topu yine ilk önce Kars’ta atıldı

Türkiye’de Ramazan topu yine ilk önce Kars’ta atıldı

Kars Valiliğince 14 yıldır geleneksel hale getirilen iftar topu geleneği, bu yılda devam ediyor.

 

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta iftar topu geleneği bu yıl da Ramazan ayının ilk günü akşam ezanının okunmasıyla birlikte Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu manevi ortamda, tarihi Kars Kalesi eteklerindeki Evliya Camisi'nin bahçesinden atıldı.

İftar topunu, Kars Valisi Rahmi Doğan adına Ateşleyici Yeterlilik Belgesi’ne sahip ve 14 yıldır bu işi üstlenen Tacettin Durmuş ateşledi. Akşam ezanın okunmasıyla eş zamanlı olarak Durmuş tarafından ateşlenen Ramazan topu Kars semalarında yankılandı. Ezan eşliğinde oruçlarını açan Karslılar bu yılda Ramazan ayını idrak etmeye başladı.

Ramazan topunu ateşleyen Tacettin Durmuş, Kars’ta her yıl olduğu gibi bu yılda Kars Valiliğince geleneksel hale getirilen Ramazan Topu atma geleneğinin, Ramazan ayın boyunca devam edeceğini söyledi.

14 yıldan beri Kars’ta Ramazan topu atma geleneğini kendisinin marifetiyle Valilikçe sürdürüldüğünü belirten Durmuş, Kars Valisi Rahmi Doğan, adına tüm İslam aleminin mübarek Ramazanını kutladı. Durmuş: "Bu yıl da aynı etkinliğe devam ederek 14. yılda da Karslıların oruçlarını açması için topu attık. Böylece Türkiye’de iftar topu yine ilk önce Kars’ta atılmış oldu. Çünkü Kars akşam ezanının ilk önce okunduğu ikini il olma özelliği taşıyor. Allah Kars halkının tuttukları oruçları kabul etsin. Topu her yıl olduğu gibi bu yılda Kars Valiliği adına ateşledim. Ben de tüm İslam âleminin ramazanını kutluyorum. İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddeti ve zulmü kınıyorum. Umuyor ve istiyorum ki dünyada ve Ülkemizde sadece Ramazan topundan başka bir top patlamasın” dedi. 

turkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(1).jpgturkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(6).jpgturkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(5).jpgturkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(2).jpgturkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(3).jpgturkiye’de-ramazan-topu-yine-ilk-once-kars’ta-atildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler