'Türkiye’nin, Dünya Çapında Alacağı Konumun Mutfağında Çalışıyoruz'

'Türkiye’nin, Dünya Çapında Alacağı Konumun Mutfağında Çalışıyoruz'

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde yeniden partisinden aday adayı olan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, milletvekilliği öncesi ve sonrasında, Türkiye'nin, dünya çapında alacağı konumun mutfağında çalıştığını söyledi.

'Türkiye’nin, Dünya Çapında Alacağı Konumun Mutfağında Çalışıyoruz'

Tacettin DURMUŞ

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yeniden partisinden aday adayı olan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, milletvekilliği öncesi ve sonrasında, Türkiye’nin, dünya çapında alacağı konumun mutfağında çalıştığını söyledi.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ile birlikte 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde, partilerinden milletvekili olmak için aday adaylığı müracaatında bulundu.

Arslan ve Kılıç’ın aday adaylığı müracaatları, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş tarafından alındıktan sonra teşkilat mensuplarına ve gazetecilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdiler.

Arslan ve Kılıç’ın adaylık başvuruları nedeniyle Yurdakoş tarafından il başkanlığında tören düzenlendi. Düzenlenen törene ilçe belediye başkanları ile ilçe başkanları, il ve belediye meclis üyeleri, parti teşkilat mensupları ve yeni kadın kolları başkanı Nurgül Güner katıldı.

DÖRT YIL ÖNCE KARSIMIZA VE ÜLKEMİZE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

AK Parti teşkilatı ile birlikte Kars halkına da teşekkürlerini bildiren Arslan, AK Parti hükümetleri tarafından Kars’a yapılan çeşitli yatırımları hatırlattı. Dört yıl önce olduğu gibi bu yılda Kars ve Ülkeye hizmet için yola çıktıklarına dikkat çeken Arslan: “Bunun öneminin farkındayız dört sene önce bu yola çıkarken içinizdenkha bazıları Ahmet Arslan’ı belki hiç bilmiyordu. O gün hizmet düsturu ile yola çıkmıştık ve rabbim ülkemize ve karsımıza hizmet etmeği nasip etti. Kars’ın ve Türkiye’nin büyük projelerinin altında imzamız veya emeğimiz oldu. Ve bize görev verildi. Dört yıldır o görev çerçevesinde ilimizin hizmetkarı olmaya devam ettik, ediyoruz ve etmeğe de devam edeceğiz. Allah’a şükür ki bugün herkes bizim kim olduğumuzu, neler yapabildiğimizi ve insanımıza nasıl yaklaştığımızı biliyor. Sonuçta köyde büyüdük, liseyi burada okuduk, ailemiz buradaydı ve hala burada yaşıyor. O aileden ayrılıp bir yerlere okumak, hizmet etmek adına gittiysek; Karsımızdankha vazgeçme lüksümüz, Karslı olduğumuzu unutma lüksümüz, köy çocuğu olduğumuzu unutma lüksümüz yoktu. O lüksümüz olmadığına göre biz Karslı olduğumuzu unutmadan sizinle hasbıhal ettik. Belki bir avantajımız vardı. O da, Ankara’yı biliyorduk, bürokrasi koridorlarını biliyorduk, işler nasıl yürüyor biliyorduk. Siz kazmanın vurulan günde ancak işi görüyorsunuz. O güne kadar 3-4 yıl bir emek sarf ediliyor. Projeler nasıl oluşuyor? Yatırım programına nasıl geliyor? İhale nasıl yapılıyor? onların hepsinin içerisinde bizzat bulunduğum için bunların hepsini çok iyi biliyorum.” dedi. 

TÜRKİYE’NİN, DÜNYA ÇAPINDA ALACAĞI KONUMUN MUTFAĞINDA ÇALIŞIYORDUK

Milletvekili olmadan önce de, milletvekili olduktan sonra da Türkiye’nin dünya çapında alacağı konumun mutfağında çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerine de vurgu yapan Arslan: “Kars ile birlikte 81 ilimizi yani hem Türkiye’yi düşünüyorduk. Hem de Türkiye’nin dünya çapında alacağı konumun mutfağında çalışıyorduk. İşte Bakü, Tiflis, Kars Demir Yolu Projesi, o mutfağın bir ürünüdür. Biz Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile o projeyi buralara kadar getirdik. Kars Havaalanı pisti o gün yenilendi ve terminali bugün gurur duyduğumuz bir hale geldi ise bilinkha ki o mutfağın ve o emeğin ürünüydü. İşte biz bunları unutmadan geldik ve kendimizi sizlere anlattık ve dört yıldır da çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Dolası ile Ankara’yı ve Kars’ı bu kadar iyi bilen insanlar, elbette ki bu dört yıl içerisinde Kars’ın hizmetinde olmak zorun dalardı. Bu konuda dört yıldır 81 ili alırsanız ve nüfusları ile kıyaslarsanız emin olun ki nüfus başına düşen oranda en çok payı alan birkaç ilden birisidir Kars. Bu konuda sizlerin, bizlerin ve en önemlisi bugün ki Başbakanımız Davutoğlu’nun ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, bu konuda hiç şüphesiz ki katkısı çok büyüktür. Onlara da buradan sizler aracılığı ile tekrar teşekkürlerimi iletmek ve saygılarımı sunmak istiyorum.”diye konuştu.

KARS İÇİN ADINI BİLE BİLMEDİĞİNİZ PROJELER DE VAR

Kars il genelinde devam etmekte olan projelerin yanı sıra kimsenin, daha adını bilmediği projelerin olduğunu da belirten Arslan, konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı.

“Az önce söyledim mutfak hazırlığı, bazen 3 sene sürebiliyor. Biz birçok projeyi hayata geçirdik, birçok proje başlattık. İnşallah sağlıklı bir şekilde yürüyecek ama bilin ki belki de hiç adını bile bilmediğiniz projeler de var. İnşallah bunları müjde şeklinde peş peşe veririz. Birçok büyük projenin hazırlığını yaptık. Bilgisayar ekranında, internetten indirdiğimiz başka projelerin ismini sayarak değil, arka planlı, projeleri hazırlamaya çalıştık. Biz her zaman, ‘Kars bölgede sağlık üssü olacak’ dedik. Bunu unutmayın! Sadece yeni devlet hastanesi ve üniversite hastanesi değil, onkoloji hastanesi ile Kars’ın sağlık üssü olmamızın önünde çok büyük iki projemiz daha var. İnşallah onları hayata geçirdiğimiz zaman gerçekten Kars sağlık üssü olacak. Diğer projeleri de saymıyorum, diğer projelerin hepsini herkes biliyor.

KARS AK PARTİ TEŞKİLATLARININ UYUMU, HER YERDE ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

İl genelinde parti içi teşkilatlar ve tüm birimler arasındaki birlik ve beraberliğimiz her alanda devam ediyor. Teşkilatlarınız ile bağlarınız çok önemlidir. İki milletvekili olarak eğer ortak sevdanız, ortak paydanız Kars ise kavga etme lüksünüz de yoktur. Birlik ve beraberliğiniz çok önemlidir. Biz bu görüntüyü dört yıldır emin olun verdik. Ama ister mecliste, ister ilçe başkanlığında Kars milletvekillerinin birbiriyle uyumu, tüm teşkilatları ile uyumu örnek gösteriliyorkha. Kars AK Parti ailesi, partimizin bu uyumu Ardahan il kongresinde örnek gösterildi. Bu birlik ve beraberlik kapı arkasında da örnek gösteriliyor. İnanın ki yurt dışında da AK Parti ve Türkiye’nin geleceği ile ilgili sohbet yapıldığında Kars milletvekillerinin yine kendi arasında ve teşkilatları ile ili ile barışıklığı örnek gösterilyor. Ne mutlu bize ki, geldiğimiz zaman yönetim kurulunda olan arkadaşlarla ve daha sonra yönetimler iki defa değişti. Bugüne kadar gelen arkadaşlar ile birlikteliği beraberliği gösterebilmişiz. Bence bu Kars için teşkilatları için, teşkilatlarının milletvekilleri için bakış açıları milletvekillerinin teşkilatlara olan bakış açılarından çok çok daha önemlidir.

KARS SEVDAMIZ, SEVGİLİLER GÜNÜ GİBİ DEĞERLİDİR

Ne mutlu size ki, bugün sizlerde, bizler de bu büyük dava partisinin, dünya çapında örnek gösterilen teşkilatın, birer mensubuyuz ve oradan payımıza düşen Türkiye sevdası da elbette olmazsa olmaz. Ama yerele indirgediğimiz zaman Kars sevdamız, Akyaka sevdamız, Arpaçay sevdamız, Susuz sevdamız, Selim sevdamız, Digor sevdamız, Sarıkamış sevdamız, Kağızman sevdamız, Dağpınar sevdamız, inanın ki bugün yani 14 Şubat sevgililer gününe denk düşüyor. Bizim yola çıkışımız başka amaçlar ile değildi. İlimize insanımıza hizmet etmek amaçlıydı. Ve çok şükür ki bu dört yılda elimizden gelen olağanüstükha bir gayretle ve alnımız açık olarak çalıştık. Kimse bize ‘kavga ettiler, menfaatleri peşinde koştular, başkalarının menfaatleri peşinde koştular’ diyemez. Aynı zaman da ‘İlinin insanını, ilinin menfaatini unuttu’ diyemez. İşte bugün ne mutlu bize ki bu dört yıldır yaptıklarımızın tecrübesi ile ve inşallah ilimize hizmet etmemizin heyecanı ile daha çok yapmamız gereken şeyler var. Daha çok yapacaklarımız var diyerek bugün yine huzurlarınızdayız.

RABBİM HAYIRLI İSE NASİP ETSİN

Bugün ilimizden 25. dönem aday adaylığı için partimize müracaat ettik. Bütün samimiyetim ile söylüyorum ki her zaman duam şudur.  ‘Rabbim hayırlı ise nasip etsin’ İnşallah hayırlısı ise bizsek biz, biz değilsek de başka bir arkadaşa nasip eder. AK Parti, büyük ve Türkiye’de ki her iki insandan birinin oyunu alan bir partidir.  Elbette bu büyük partinde aday olmak için müracaat edenler de çok olacaktır.  Elbette ki aday adayı olan arkadaşlarımız da iddialı olacaklardır. Varsınlar iddialı olsunlar, varsınlar kendilerini size anlatsınlar, daha sonra nasip olsunlar ve meclise anlatsınlar.

AK PARTİ: “BİZ EN DOĞRUYU YAPMAYA ÇALIŞIRIZ, KARAR VERİRKEN DE DOĞRU KARAR VERDİĞİMİZİ SANIRIZ AMA BİLİNİZ Kİ BU KARAR RABBİMİZİN YAZDIĞI KARARDIR”

Teşkilatlarımız, aday adaylarına nasıl bakıyor? Milletvekillerinin başka yerlerde ki performansları nasıldır?  Yapabildikleri nedir? Bunlar yarın AK Parti’ye, iline ve ülkemize ne kadar katkı koyabilir? Bunlar dünya lideri bir ülkenin, dünya lideri olan Cumhurbaşkanının, bu liderliğe gelmek için gecesini gündüzüne katan Başbakanın ve vekili de ne kadar emek verebilir? Ne kadar katkı verebilir diye buna bakacak ve ona göre karar verecek. Ve parti büyüklerimizden birinin söylediği şuydu: “Biz en doğruyu yapmaya çalışırız, karar verirken de doğru karar verdiğimizi sanırız ama biliniz ki bu karar rabbimin yazdığı karardır.” Rabbim, her ne kadar yazmışsa biz o yolda o kadar sonuca gideriz. İnşallah Rabbim biz veya başkası adına hayırlısını yazmış olur. Bundan dolayı dedikoduları bırakalım. Daha dün bile ‘ya sen İstanbul’dan, Ankara’dan aday oluyormuşsunkha’ diyorlardı. Hayır, arkadaş ben o görevleri ilime hizmet edeyim diye bıraktım geldim. Başlattığımız projeler var. Benim eşim 4 yıl önce milletvekili olmama çok soğuk bakıyordu. Şimdi de diyor ki ‘başlattığın bir noktaya getirdiğin projelerin var, onları bitirmen lazım’. Dolayısıyla biz ilimize ve insanımıza hizmetkar olmak adına tekrar aday adayıyız. Rabbim nasip ederse 25. dönem milletvekili olarak görev yapacağız. Ama rabbim nasip etmemiş ise şunu bilin ki 2011 de aday iken nasıl çalışıyorsak, Allah’ın izni ile bu sefer de aynı şekilde çalışacağız. Bu herkese ders ve herkesin kulağına küpe olmalı. Dün yönetim kurulundaydım. Dün aday adayıydım, bugün değilsem parti aleyhine çalışıyorum dememeli. İnşallah bu cümleden hareketle, rabbimin nasip etmesi ile bu 3 aylık sürede adaylar belirlenecek. Parti Genel Merkezinin kararı önemli ve daha önemlisi de 7 Nisan itibari ile her kimse bu üç adayımız hep beraber AK Parti’nin başarısı için Kars’ın geleceği için çocuklarımızın, torunlarımızın, dünyada ki mazlumların geleceği için inşallah sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz.  Ve ak parti bayrağını Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars’ta da yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim bunu hepimize nasip etsin inşallah.”

Önceki ve Sonraki Haberler