Türkiye’nin 4’ncü Kongresi Kars’ta!

Türkiye’nin 4’ncü Kongresi Kars’ta!

AK Parti Kars 6. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katımıyla 2 Aralık’ta Kars’ta gerçekleşecek.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türkiye’nin 4’ncü kongresinin Kars’ta yapılacağını belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Kongre sürecimiz 19 Ağustos tarihinde Akyaka İlçemizle birlikte başlamıştı. Genel Merkezimizin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız sayın Mustafa Ataş’ın talimatlarıyla Türkiye’de ilk ilçe kongrelerini gerçekleştiren illerden birisiydik. Tabi bu böyle olunca Genel Merkezimiz önümüzü açtı, biz kongrelerimizi hemen hemen Türkiye’de ilk sıralarda bitiren illerden birisi olduk. Ben başta sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız sayın Mustafa Ataş’a, Genel Merkezimize bize gösterdikleri bu teveccühten dolayı çok teşekkür ediyorum. Yine Karsımıza bir ayrıntı daha yaptılar, sağ olsunlar Türkiye’de ilk il kongresi bugün yani ayın 18’i itibariyle Rize’de sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşecek. Yine yarın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ikinci kongre Bayburt’ta, üçüncü kongrede Gümüşhane’de olacak. Bizi mutlu eden de Türkiye’de 4’ncü kongrenin sayın Cumhurbaşkanımızın Genel Başkanımızın katılımıyla Kars’ta olmasıdır. Bu bizi gururlandırdı. Biz tabi desteklerinden dolayı sayın Bakanımıza, Milletvekilimize de buradan teşekkür ediyorum. Bizlerde Allah nasip kısmet ederse 2 Aralık günü hep birlikte sayın Cumhurbaşkanımızı Karsımızda en iyi şekilde ağırlamanın planlamasını yapmaktayız. Bütün teşkilatlarımızla buna hazırız. Tüm Kars halkını buradan sizlerin huzurunda Kars 6. Olağan Kongremize davet ediyorum. İnşallah o gün bir şölene, demokrasi şölenine çevireceğiz salonumuzu, kongremiz İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda saat: 13.00’ta yapacağız. Tabi burada memnuniyetimiz şu ki; sayın Cumhurbaşkanımızın kongremize katılması. Bu bizim için çok önemli bir teveccüh. Rabbim bizleri mahcup etmesin.” dedi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kars’a kimler gelecek? Sorusuna ise Başkan Çalkın, henüz daha netleşmediğini dile getirerek, “Biz davetiyelerimizi göndereceğiz. Sayın Bakanımız elhamdülillah hükümette en iyi şekilde temsil ediyoruz. Kars Milletvekilimiz sayın Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması kendi başına bir övünç gururdur bizim için. Sayın Bakanımız tabi burada milletvekilimizle birlikte ev sahipliği yapacaklar. O gün ben çok sayıda bakanın, genel başkan yardımcısının, milletvekillilerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılacağını düşünüyorum. Biz davetiyelerimizi de inşallah hafta içerisinde göndereceğiz. Karslıya layık, Harakani Yurdu Karslıya layık bir kongre yapmak için elimizden geleni arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.

2 yıl 2 aydır bu görevi sürdürdüğünü kaydeden Başkan Çalkın, “Allah’a hamd olsun, 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım seçimlerine, 1 Kasım seçiminden 15 Temmuz’a ve 16 Nisan’da AK Parti teşkilatları olarak her zaman yükselen bir ivme kazandık. Rabbim Karslı hemşerilerimden razı olsun. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. 7 Haziran seçimlerinde partimiz Kars’ta yüzde 27 ile ikinci parti olmuşken, 2 milletvekilinden 1 milletvekiline düşmüşken, 1 Kasım’da yüzde 36,5’a oylarımızı yükselttik, sayın Bakanımızın, Milletvekilimizin, teşkilatlarımızın sayesinde Kars halkının bize göstermiş olduğu teveccühtü. Bu süreçten sonra 15 Temmuz’a yaşadık. 15 Temmuz’da AK Parti teşkilatlarının 7 ilçede, Kars merkezde nasıl dimdik durduğuna sizlerde şahitlik ettiniz. Yine 16 Nisan Referandumunda sayın Bakanımızın öncülüğünde Milletvekilimizle beraber teşkilatlarımızla birlikte Karslı şehrine sahip çıktı, Bakanına sahip çıktı, Cumhurbaşkanlığı Sistemini yüzde 51 ile Türkiye ortalamasıyla aynı oranda destekledi. Bu olay Kars’ın önünü açmış oldu. Bugün de onun semeresini görmüş oluyoruz.” diye konuştu.

Siyasi tüccarlıkları bu şehirden silmek istediğini dile getiren Başkan Çalkın, “Bundan sonra da inşallah hedefimiz Kars’ta alışıla gelmiş, geleneksel hale gelmiş siyasi tüccarlıkları bu şehirden silmek istiyoruz. Siyaseti tüccarlığa çevirenlere fırsat vermemeyi düşünüyoruz. Irkçılık yapanlara fırsat vermemek istiyoruz. Rabbim bu yolda bizleri utandırmasın. Harakani Hazretlerinin diyarındayız, onun manevi dünyasındayız, ona göre bir düzen almamız gerektiğini düşünüyorum. Felsefemizin, ahlakımızın elbette ona göre şekillenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler şehre hizmet etmek istiyoruz. Ben 2 yıl 2 aydır Karslı hemşerilerime bütün ilçelerimizde, Kars’ta teşkilatlarımın başındayım. Elhamdülillah bugüne kadar bizimle birlikte çalışmış olan, bizimle birlikte hizmet etmiş arkadaşlarımıza buradan sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla sahadayız. AK Parti büyük bir aile, Türkiye için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz, biz de burada Kars için çalışacağız.” dedi.

turkiye’nin-4’ncu-kongresi-kars’ta!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler