Türkiye’nin ilk iftar topu Kars’tan atıldı

Türkiye’nin ilk iftar topu Kars’tan atıldı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin ilk iftar topu Tacettin Durmuş tarafından Kars’tan atıldı.

KARS MANŞET

Kars Valiliğince geleneksel hale getirilen “Türkiye'nin ilk iftar topu”, her yıl olduğu gibi bu yıl da akşam ezanının okunmasıyla birlikte tarihi Kars Kalesi’nin bulunduğu bölgeden atıldı.

Kars’ta tek “Ateşleyici Yeterlilik Belgesi”ne sahip olan Tacettin Durmuş 16 yıldır iftar topunu ateşlemenin mutluluğunu yaşadı. İftar topun patlamasıyla birlikte Kars’taki vatandaşlar da oruçlarını açtı.

16 yıldır iftar topunu attığını ifade eden Tacettin Durmuş gazetecilere yaptığı açıklama, “16 yıldır Kars’ta iftar topunu atarak iftar saatinin geldiğini tüm Kars halkına ilan ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda Kars Valiliği adına atıyorum. Bu yıl ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs bizi de biraz etkiledi. Daha doğrusu her yıl olduğu gibi burası tarihi mekan da her yıl şenlikler olurdu. Herkes evinde ramazan topunun sesini bekliyor.” dedi.

Öte yandan her yıl kurulan iftar çadırı ise bu yıl alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında kurulmadı.

turkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(6).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(5).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(2).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(4).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(7).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(3).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(8).jpgturkiye’nin-ilk-iftar-topu-kars’tan-atildi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler