Türkiye’nin Yeni Haber Servis Ağı MuhabirAjans Yayın Hayatına Başladı

Türkiye’nin Yeni Haber Servis Ağı MuhabirAjans Yayın Hayatına Başladı

Doğru, bağımsız ve güvenilir habercilik iddiası ile kurulan yeni haber ajansı MuhabirAjans, Türkiye’de yayın hayatına başladı. Kars Muhabirliğini ise Abdulkadir Erzeneoğlu'nun üstlendiği MuhabirAjans Ankara merkezli olarak hizmet verecek.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Türkiye ve dünyadan muhabirlerin katkıları ile kurulan yeni ajans, televizyon, gazete ve internet sayfalarının vazgeçilmez haber kaynağı olmayı hedefliyor.

Son dönemde medya sektöründe yaşanan işten çıkarmaların mağduru olan tecrübeli basın emekçilerinin kurduğu MuhabirAjans, Ankara merkezli olarak hizmet verecek.

Yurdun dört bir köşesinde; siyasetten ekonomiye, spordan sanata tüm gelişmeleri takip eden ajans, yurt dışında da geniş bir muhabir ağı ile dünyadaki olayları medya kuruluşlarına servis edecek.

Teknolojik gelişmelerle birlikte iletişimin hızlı, ucuz ve kolay hale geldiği günümüzde doğru, güvenilir ve objektif bilgi çok daha önemli hale geldi.

Sosyal medyanın yaygınlaşmasına karşın, televizyon ve gazetelerin de neredeyse tek ses haline gelmesi Türkiye’de halkın haber alma özgürlüğü anlamında doğru bilgilendirmesini daha da zorlaştırdı.

Irk, din, cinsiyet ya da ideolojisine bakmaksızın mağdurun yanında olmayı, vatandaşın sorunlarını dile getirerek çözüm üretilmesine katkı sağlamayı amaçlayan MuhabirAjans, kamu adına yanlış yapanları uyararak daha yaşanabilir bir toplum için çaba gösterecek.

Türkiye’nin demokratikleşmesi ve daha özgür bir ülke haline gelmesine katkı sunmayı hedefleyen MuhabirAjans, basında çok sesliliğe yardımcı olmayı hedefliyor.

Haberin toptancılığına soyunan yeni ajans, Türkiye ve dünyada yaygın muhabir ağı ile televizyon, gazete ve internet dünyasının vazgeçilmez referans kaynaklarından biri olacak.

Ajansın genel yayın yönetmeni Abdullah Bozkurt, “MuhabirAjans, hakkın ve mağdurun yanında olacak, özgür çalışacak, kamu yararına denetim rolü yapacak.” dedi. “En önemli kriterimiz, Türkiye’yi de bağlayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde ifade ve basın özgürlüğünün temelini oluşturan 10. maddesidir.” şeklinde konuşan Bozkurt, şöyle devam etti: “Dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihat kararları muvacehesinde, yayıncılığımız, demokratik toplumun vazgeçilmesi olan açık görüşlülük ve çoğulculuk gereği bazılarını rahatsız ve şok edebilir.”

Ajans, şimdiden bazı gazete, televizyon, internet haber siteleri, kuruluşlar ve kişilerle sözleşme yaparak haber servisine başlamış durumda. Ajansın web adresi www.muhabir.com.tr olarak belirlendi.

Ajansın sosyal medya hesapları ise şöyle:

Twitter: https://twitter.com/muhabirajans

Facebook: https://www.facebook.com/muhabirajans/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFhSI3Om3mEMCrAiitJudBQ

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler