TVHB: “Veteriner hekimler de aşıda öncelikli gruplar arasında yer almalı"

TVHB: “Veteriner hekimler de aşıda öncelikli gruplar arasında yer almalı"

Türk Veteriner Hakimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, veteriner hekimlerin de Covid-19 aşısında öncelikli gruplar arasında yer alması gerektiğini...

Türk Veteriner Hakimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, veteriner hekimlerin de Covid-19 aşısında öncelikli gruplar arasında yer alması gerektiğini söyledi.

TVHB Başkanı Eroğlu, veteriner hekimlerin Covid-19 ile mücadele edilen bugünlerde bir taraftan Türkiye'nin en büyük metropollerinden, en ücra köy ve mezralarına kadar mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet ve emek verdiğini belirterek, "Covid-19 virusunun izolasyonunu, genetik haritasını ortaya koyan ve yerli ve milli Covid-19 aşısının geliştirilmesinde aktif görev alan bilim adamlarımızın tamamına yakınını veteriner hekim olduğu göz önünde bulundurulduğunda veteriner hekim meslektaşlarımızın Covid-19 aşılamasında öncelikli gruplar içerisinde yer alamaması izah edilebilir bir durum değildir" ifadelerine yer verdi.

TVHB Başkanı Eroğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Veteriner hekimler her an bir hastalık alma riski ile karşı karşıyadır. İçlerinde oda başkanlarımızın da olduğu yüzlerce meslektaşımız Covi-19 a yakalanmış, 15 meslektaşımız hayatını kaybetmiştir. 12.04.2021 tarihi itibarı ile 1.doz aşı uygulananların 11,5 milyona, 2. doz aşı uygulananların ise yaklaşık 8 milyona ulaştığı ve toplamda 19,5 milyon doz aşı uygulaması yapıldığı görülmektedir. Aşı yapılacak sadece 32 bin veteriner hekimdir".

Önceki ve Sonraki Haberler