Üç Fidan Açıklaması

Üç Fidan Açıklaması

Kars Devrimci 78'liler Derneği'nin 6 Mayıs açıklaması:

Üç Fidan Açıklaması

Kars Devrimci 78’liler Derneği’nin 6 Mayıs açıklaması:

6 Mayıs 1972’ de 12 Mart faşizminin kurduğu darağaçlarında 3 THKO savaşçısı; Deniz GEZMİŞ, Yusuf ASLAN, Hüseyin İNAN idam edildiler, direnişin, devrimin ve sosyalizmin sloganlarıyla, sonsuzluğa yürüdüler. Bu büyük devrimcilerin idamlarının 41. yılındayız ama onları idam ederek mücadelelerini yok edeceklerini düşünenler yanıldılar. Emperyalizmin ve Faşizmin her düzeyde saldırılarına karşı meşru müdafaanın bir hak olduğu bilinciyle, insanlık onurunu temsil etmek için en öne çıktılar. Devrim şiarını, özveriyle son ana kadar koruyarak ve yükselterek halklarımızın ve gençliğin bilincinde ve yüreğinde köklü bir devrimci uyanışı yaşadı ve yaşattılar. Denizler, devrimci duruşun, yoldaşlığın ve dayanışmanın  ta kendisiydi.  Asla unutulmadılar, halklarımızın kurtuluş mücadelesinde hiç sönmeyecek bir ışık gibi yolumuzu aydınlatmaya devam ettiler. Onlardan devralınan mücadele mirası bugün emek ve demokrasi güçlerinin omuzlarında yükseliyor.

Bu anma onlara duyduğumuz derin bağlılığı ve özlemi tanımlamak değildir. Deniz’ lerin ideallerinin yanında olabilmek tek  tek hepimiz için en büyük onurdur. Deniz’ lerin, Mahir’ lerin, ibrahim’ lerin başucunda kenetlenmiş olmak , bu ülke sosyalistlerinin alacağı en büyük ders  yada birbirlerine vereceği en büyük mesajdır.

Emperyalizmin ve Faşizmin yaptığı her türden kıyımının ve katliamlarının hesabının sorulması bütün devrimcilerin ve demokratların dik duruşu ve birlikteliği ile sağlanacaktır. Zira ayrı ırmaktan akıp, aynı Deniz’ e dökülen bir mücadele hattında bedeli kanla yazılmış bu tarihsel deneyim en büyük öğretmenimizdir.

Bu deneyim bize, bugünden geriye baktığımızda egemenlere ve her türden uzantısına karşı nasıl mücadele edebileceğimizi gösterir. Hiç kimse bu soylu devrim tarihinin satır aralarında egemenlerle, darbecilerle uzlaşılabilecek, uyuşup onlarla yürünebilecek bir biat, bir ima, bir yönelim aramasın. 12 Mart ve 12 Eylüllerin devamcılarının yarattığı manüplasyonun toz dumanı içinde,  devrimcilerin pusulası Deniz’ lerin devrimci mirasıdır.  O şaşmaz pusula hepimize doğru yönü gösterir. 71 devrimciliğinin ihtilalcı özü idama giden Deniz’in, Yusuf’ un, Hüseyin’ in son sözleriyle berrak bir su gibi akmıştır. Denizlerin katledilişinin 41. yılında bir kez daha ilan ediyoruz; Devrimci mücadele tarihimiz haki renkli, siyah renkli, yeşil renkli, hatta renksiz umut tacirlerine daima kapalı oldu, olmaya da devam edecektir.

Bugün onları anlamak, yapmak istedikleri her şeyi şimdiki hayatta yeniden kurmak ve siper yoldaşlığı bilinciyle o yolda yürümekle olur. Geri planında on binlerce faili meçhulün, siyasi cinayetlerin, kayıpların, yok etmelerin, bulunduğu bu köhnemiş düzen sallanıyor. Kapitalizmin her şeyi yuttuğu bu ortamda, AKP’ nin yoksuldan çalıp zengine aktardığı ‘’çılgın’’ politikalarla soyup soğana çevrilen işçiler, işsiz kalan milyonlar Denizleri arıyor.

Egemenin tek tipçi eğitim kurumlarında 4+4+4 dayatmaları ile  cendere altında tutulan öğrenciler, erkek egemen yapının ağır baskısı altında kimliksiz bırakılmaya çalışılan, öldürülen kadınlar, bütün bir ülke Denizleri ve onların yaratmak istediği ülkeyi arıyor. Halkımızın yığınları eseri olacak devrimi, yaratacağı özgür geleceği arıyor. Sosyalizmi arıyor.

Bugün Denizlere duyulan özlem, kaderini kendi elleriyle yeniden yazacakların doğum sancısıdır,… Halklarımız Denizlerin ufka uzanan gözlerine baktıklarında kardeşliği,  sosyalizmin nihai zaferine uzanan mutlu geleceği, bu lanet olası düzenden bir büyük kopuşu görüyor.  Emperyalizm ve onun savaş örgütü Nato planladıkları faşist darbelerle, devşirdikleri karşı devrim örgütleriyle halklarımıza karşı işledikleri suçlarla o gün de ezilen halkların baş düşmanıydı, bu gün de. Ama onları yeneceğiz. Devrimin yiğit öncülerine, önderlerimize, geleceği birlikte kuracağımız herkese, kendimize sözümüz var; Deniz, Mahir, İbrahim olacağız, köhnemiş düzenin saltanatını yıkacağız. Mücadelemiz Devrim ve Sosyalizm mücadelesidir kazanacağız…!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm..!

Devrim için düşenler onurumuzdur..! 

Önceki ve Sonraki Haberler