“Uçak bilet fiyatları ucuzlatılmalı, seferler arttırılmalıdır”

“Uçak bilet fiyatları ucuzlatılmalı, seferler arttırılmalıdır”

Kars Kent Konseyi Yürütme Kurulu, uçak bilet fiyatlarının ucuzlatılmasını ve seferlerin arttırılmasını talebinde bulundu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Uçak bileti fiyatlarının astronomik hal alması ve sefer sayılarının az olması, Kars halkı için ulaşımı içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini kaydeden Kars Kent Konseyi Yürütme Kurulu, “En zor coğrafi ve iklim koşullarından birisine sahip olan Kars için hava ulaşımı seçenek değil, neredeyse zorunluluktur. Ancak gelinen noktada artık hava ulaşımı bir lüks halini almıştır. Yolculuk Karslılar için bir kaygı nedeni olmaya başlamıştır.  Eğitim öğretim yılının başlayacağı bu günlerde uçak biletlerine neredeyse servet ödenmesi öğrenciler, öğretmenler, yeni atanan memurlar için ciddi maddi külfetler oluşturmaktadır. Ayrıca unutulmamalıdır ki üniversite öğrencileri ve akademisyenler için ulaşım, üniversite tercihlerinde en önemli kriterlerden birisidir. Kars'ın en büyük gelir kaynaklarından olan kış turizminin de yaklaştığı bir döneme girdiğimizi ayrıca hatırlatmak isteriz. Ancak gelinen noktada komşu illerdeki seferler ucuz uçak bileti ya da uçak bulabilmek için küçük de olsa tek umut halini almaya başlamıştır.” açıklamasında bulundu.

Yetkililerin kalıcı çözümler bulmasını isteyen Kars Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun yaptığı açıklaması şöyle: “Yukarıda yalnızca bir kısmına değinebildiğimiz sıkıntılar bile sefer sayılarının artırılması ve bilet fiyatlarının ucuzlatılmasının ne kadar aciliyet gösterdiğini açıkça ortaya koymaktadır. Havayolu şirketlerinin uçuş sayılarını arttırmalarını ve bilet fiyatlarında indirime gitmelerini bekliyor, yetkililerin konuyla ilgili kalıcı çözümler bulmasını talep ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler