UÇAK TRABZONA İNDİ

UÇAK TRABZONA İNDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Kars'a gelmekte olan uçak 5 saat rötar yaptı. Gecikmeye tepki gösteren yolcular, bu kez uçak Kars yerine Trabzon Havaalanı'na inince kıyamet kopardılar. Görevlilerle tartışan 180 yolcu, mağdur edildiklerini belirtip,

Konu ile ilgili açıklama yapan ve imza kampanyasına öncülük eden yolculardan Recep Tatar, gelişmeleri şöyle anlattı:


“İstanbul-Kars 9428 sefer sayılı Sun Express yolcu uçağı 5 saat gecikmeyle kalktı. Sabiha Gökçen Havalimanından saat 11’de kalkması gereken İstanbul-Kars 9428 sefer sayılı yolcu uçağı 5 saat gecikince havalimanın da Kars’a gitmek için bekleyen Kars yolcuları, havalimanı görevlileri ve güvenlik görevlileriyle tartıştı. Yolcular havalimanı görevlilerinin üzerine yürüdü. İlk tartışmanın nedeni Saat 11’de kalkması gereken uçağın 14.35’de kalkacağı yolcuların bazılarına bildirilmemesinden dolayı saat 10’da havalimanına gelmelerinden, uçağın 15’de kalkacağını havalimanında öğrenmeleriyle başladı. Uçağın 14.35’de kalkacağı bilgisiyle gelen yolcuların 15’de kalkacağı ve saatin 15 olmasına rağmen yer görevlilerinin yerinde olmasıyla da ikinci tartışma başladı. Hatta bu durumu şikâyet etmek için kendi aralarında imza bile topladılar.


Saat 11’e bilet satılan, 14.35’de kalkacağı söylenen fakat saatin 15 olmasına rağmen bırakın uçağın kalkmasını yer görevlilerinin bile yerinde olmaması yolcuların sabrını taşıran son damla oldu. Yolcu sevkle görevli yer görevlilerinin saat 15:15 olmasına rağmen görev yerlerinde olmaması, yolcuların gecikmeyle ilgili bir muhatap bulamaması 5 saattir beklemeleri, yolculardan birinin boş olan görevli kabinine geçerek; “207/A Kapısında 9428 sefer sayılı Kars yolcuları uçuşa hazırdır, lütfen 207/A Kapısı 9428 sefer sayılı uçuş yer görevlilerinin görev yerlerine gelmeleri rica olunur.” anonsu yapmasıyla, görev yerlerine gelen, yer görevlileri, uçağın yeni geldiğini yolcuları indirip, yakıt aldıktan sonra yolcuları alabileceğini söylemesi yolcuları daha da sinirlendirdi. Çünkü saat 15:45 olmuştu. Yolcular bu saat de kalkacak uçağın kendilerini 18-19’da Kars’ta indireceğini, Kars’ta o saat de köy ve kasabalarına nasıl gideceklerini, yer görevlilerine anlatmaya ve bu gecikmenin nedenini öğrenmek istiyorlardı. Yer görevliler ise sürekli aynı şeyi tekrarlıyordu (saat vermeksizin) “uçağınız geldi, yolcuları indirecek, yakıt alacak ve siz bineceksiniz.” Oysa yolcular kendilerini Kars’a götürecek uçağın Trabzon seferine gönderildiğini bunun nedenini ve kendilerinin 2. sınıf vatandaş mı olduklarını soruyorlardı. Tartışmanın uzaması üzerine, bir yolcunun yer görevlilerden birinin üzerine yürümesiyle olay yerine gelen polisin yolcu ve görevliyi yatıştırmasıyla yolculara kimlik kontrolü yapılmaksızın uçağa alınmasıyla son buldu. Yolcular arasında imza toplama işlemi uçakta da devam edince, arkadaşımızla görüşen kaptan pilot; havalimanındaki gecikmenin asıl sorumlusunun yer hizmetlerini veren şirket olduğunu söyledi. Yolcular topladıkları 87 imzayı arkadaşımıza teslim ederek gerekli yerlere ulaştırılmasını istediler. Yaşanan bu durum dolaysıyla bir çok yolcunun mağdur olup, tatili evlerinde değil, havaalanında, yolda ve otellerde geçirmek zorunda kaldılar.”

Kars Haber Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler