Uçamayan kızıl şahin koruma altına alındı

Uçamayan kızıl şahin koruma altına alındı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bitkin halde bulunan kızıl şahin görevlilerce koruma altına alındı.

İlçenin İnönü Mahallesi'nde vatandaşlardan İbrahim Kılıçarslan tarafından bitkin halde bulunan ve uçamayan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kılıçarslan yaptığı açıklamada, bölgenin ormanlık alan olması nedeniyle yardıma muhtaç hayvanlar ile karşılaşabildiklerini belirterek, "Yoldan geçerken baygın halde gördüğüm kızıl şahini tavuk ölüsü zannettim, bakınca şahin olduğunu fark ettim. Kızıl şahin tepki vermiyordu ama gözünde canlılık belirtisi vardı. Doğa koruma yetkililerini arayarak üzerimize düşeni yapalım dedik. Yaban hayatına destek olmamız lazım, inşallah uçmasına vesile oluruz." dedi.

Görevlilerce koruma altına alınan şahinin sağlığına kavuşması için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edileceği belirtildi.

ucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(1).jpgucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(2).jpgucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(3).jpgucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(4).jpgucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(5).jpgucamayan-kizil-sahin-koruma-altina-alindi-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler