UDH Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta NTV’nin Sorularını Yanıtladı

UDH Bakanı Ahmet Arslan Kars'ta NTV’nin Sorularını Yanıtladı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin uçaklardaki elektronik cihaz yasağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havalimanında tablet ve bilgisayarlar kullanabilecek, uçağa binişten hemen önce toplanacak” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta NTV'nin sorularını yanıtladı.

Bakan Arslan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

(İki ülkeye uçuşta tablet yasağı) "Güvenlik tedbiriyle önlem alınabilir, buna hiç şüphe yok. Özellikle havacılık sektöründe ihmale yer yok. Biz almamız gereken bütün tedbirleri aldık. Teknik bazda söylenek istediğimiz bu. Alınması gereken bütün tedbirleri en üst seviyede alalım. Ancak yolcularımızın konforunu engelleyecek herhangi bir uygulamanın olmaması gerektiğini vurguladık.

Uygulamanın yarın başlayacağı görünüyor eğer aksine bir adım atılmazsa. Yolcularımıza söylemek istediğimiz şu. Havalimanına geldiklerinde hemen laptoplarına el konulmayacak. Önce bagajlarını bagaja gönderecekler. Arınmış sahaya laptopları ile girecekler. Uçağa binmeyi beklerken laptoplarını kullanabilecekler. En son uçağa geçerken toplanacak. Türk Hava Yolları'nın ilgililerine teslim edecekler. Türk Hava Yolları bunları gittikleri yere kadar götürecekler. Sonra bizzat yolcunun eline teslim edecekler. Arınmış sahada da yolcularımız cihazlarını kullanabilecekler, boarding esnasında toplanacak.

Güvenlik tedbirleri alınmalı ama alınırken bazıları bunun dışında tutulmamalı. Ticaretin rekabetin söz konusu olduğu ortamda, haksız rekabeti doğuracak bir uygulamanın olmaması gerekiyor. İstanbul'un üzerinde özellikle bunun için çok duruyoruz. Bir uygulama her yerde aynıysa biz de aynı şekilde uyalım. Ama bir yere uyguluyor bir yere uygulamıyorsanız biz bunun arkasında başka şeyler ararız. Haksız değil insanlar bu konuda. Bizim istediğimiz İstanbul'u Avrupa'daki herhangi bir limandan ayırmasınlar."

(1915 Çanakkele Köprüsü) "Biz Çanakkale Köprüsü’nü yaptığımızda herkesin söylediği şuydu. Yaz aylarında birkaç ay birileri seyahat edecek diye 10 Milyar TL üzerinde bir bedelle köprü yapılıyor. Biz projeleri yaparken mevcut taşımacıllığu kolaylaştırıyoruz. Projeler bulundukları yerde ticareti sanayiyi geliştiriyorlar. İlave taşıma kapasitesini geliştiriyorlar. Bu köprüler birbirinin yükünü hafifletecek köprülerdir. Bunlar sayesinde ülkenin gelişmesidir bizim amacımız."

(Yeni Zigana Tüneli Projesi) Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlarken doğu - batı arasında bir bağlantı yaptık. Aynı koridorları kuzey-güney hattıyla bağladığımızda amacımıza ulaşmış olacağız. Zigana Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak çok önemli bir proje. Bu tünel ticaret ve iletişimin gelişmesi için çok önemli.

udh-bakani-ahmet-arslan-karsta-ntv’nin-sorularini-yanitladi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler