UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın Hava Şehitleri Anma Günü Mesajı

UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın Hava Şehitleri Anma Günü Mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hava Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Aslan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

“İstikbal göklerdedir”  ve “Göklerine sahip çıkamayan uluslar bağımsız olamazlar” sözleriyle havacılığın gelişmesine verdiği önemi gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

Barışta ve savaşta vatanımıza ve milletimize havadan gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeden korumak için gökyüzünde güçlü olmak gerekiyor. Havacılığın her alanında geliştirebilen ve ilerleyebilen ülkeler hem askeri hem de ekonomik manada güçlü olurlar.

Havacılığımızın güçlenmesi ve yurt savunması için hayatını feda eden çok sayıda hava şehidimiz var.

Başta ilk Türk pilotlarımızdan, Tabariye Gölü'ne düşen Fethi Bey, onu aramak isterlerken şehit olan Sadık ve Nuri Beyler, Kurtuluş Savaşı'nda görev yaparken uçağı düşen Fazıl Bey ve Kıbrıs Harekatı'nda şehit düşen Cengiz Topel olmak üzere,  görevlerini başarıyla yerine getirmek, çok daha önemlisi vatanımızı savunmak için canlarını veren tüm hava şehitlerimizi, 15 Mayıs vesilesiyle bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler