UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın Mevlana Haftası Mesajı

UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın Mevlana Haftası Mesajı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Mevlana Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Arslan'ın mesajı şöyle:

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, yaşadığı çağdan bu yana insanımızın gönül iklimini zenginleştirmiş, eserleriyle, nasihatleriyle, mesajlarıyla coğrafyamızda sevgi ve hoşgörü kültürünün inşa edilmesine ciddi katkı sağlamıştır.

“Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil" diyerek sevgi ve birlik mesajı veren Hz. Mevlana’nın düşünce ve öğretileri, sadece Anadolu’yla sınırlı kalmamış, Balkanlar’dan Azerbaycan’a kadar uzanan geniş bir coğrafyayı da etkilemiştir.

Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları eken Hz. Mevlana, çağlar ötesine geçerek günümüzde değerinden hiçbir şey kaybetmemiş evrensel öğretileriyle, dünyamızı aydınlatmaya devam etmektedir.

Birlik ve beraberliğe daha çok muhtaç olduğumuz günümüzde de tüm insanlığın, Hz. Mevlana’nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Bu düşüncelerle, Mevlana Haftası’nın birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler