Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması

Şehristan Gençlik Kulübü yetkilileri, Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışmasının tanıtımı amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün'ü ziyaret etti.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Şehristan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün Başkanı Dr. Sadettin Dürüyen, kulüp olarak Kars ilinde yapmakta oldukları çalışmalarla birlikte Ufka Yolculuk Yarışmasının detaylarını anlattı.

Başkan Dürüyen; 11 Mart tarihine kadar başvuruları devam eden Ufka Yolculuk yarışması hakkında şunları söyledi: “7 den 70'e okuma yazmayı bilen herkesin katılabildiği yarışmamıza Türkiye genelinde birçok resmi kurum ve bakanlık destek oluyor. Amacımız, ülkemizde okuma alışkanlığını yeniden canlandırmak ve "Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz" temalı kitaplar ile "Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü" konusunda zihinleri aydınlatmak. Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk yarışmamıza ücretsiz bir şekilde ufkayolculuk.com sitesi üzerinden başvurular yapılabiliyor. Kitabı okuyarak hazırlanan yarışmacılar, Kars ilinde ve ilçelerinde belirlenecek olan okullarda 8 Nisan tarihinde yarışmanın sınavına girecekler. Sınavda yazılı olarak sorulan çoktan seçmeli sorular ile yarışmacıların sıralamaları belirlenecek.  Umre veya dost ülkelere yolculuk gibi binlerce ödülden birini kazanma şansı yakalayacaklar" dedi.

Ziyaretten çok memnun kaldığını ifade eden Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin düzgün, yapılan tanıtım sonrası "Çok güzel bir yarışma, Kars halkının bu güzel yarışmaya yüksek katılım göstereceğini tahmin ediyorum. Bu faydalı hizmeti Kars halkına sunduğunuz için de sizlere teşekkür ediyorum. Ben de mutlaka kayıt yaparak bu güzel yarışmada yer alacağım" dedi.

Ziyaretin Sonunda Şehristan Gençlik Başkanı Sadettin Dürüyen tarafından Müdür Düzgün'e, üzerinde "Anlayınca Çok Şey Değişir" yazan Kuran-ı Kerim mealini hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler