Ümit Kalko: Doğduğu Memleketi Kars’a 28 Derslikli 2 Okul Yapacak

Ümit Kalko: Doğduğu Memleketi Kars’a 28 Derslikli 2 Okul Yapacak

Mektebim Okulları’nın Kars’a Yapacağı 2 Adet Okulun Protokolü İmzalandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Mektebim Okullarının Kars merkezde 24 derslikli ve Kağızman’ın Karabağ köyünde lojmanlı 4 derslikli olarak yaptıracağı iki adet okulun protokolü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan ve Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko tarafından imzalandı.

2018 yılında eğitim ve öğretime hazır olacak iki okulu memleketi Kars’a kazandıran Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, bu toprakların bir evladı olarak bu hizmeti yapmaktan dolayı duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getirdi. Desteklerinden dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan’a ve Milli Eğitim Bakanına teşekkür eden Kalko: “1960lı yıllarda okuma yazma bilmeyen hayvanları taşıyan kamyona yorganı ile binip Ankara’ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak şu anda da Kars’a okullar bağışlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Rahmetli babam okuma yazma bilmiyordu ama beni ve ağabeyimi okuttu. Ağabeyimi profesör yaptı. Bende şu anda Türkiye’nin 3. büyük okullar zincirinin sahibiyim. Atalarımızın doğup büyüdüğü yer olan Kars’a ve Karabağ köyüne okul yaptırmak benim için çok büyük bir mutluluk. İnşallah bu yatımları gücümüz yettiğince devam ettireceğiz. 2018 yılında eğitime başlayacak olan okullarımızı aynı zamanda kardeş okul ilan edeceğiz. Çok güzel projelendirilmiş okullar olacak. Bundan sonra Kars’a daha kısa sürede geleceğim.”dedi.

Kars Valisi Rahmi doğan da yaptığı konuşmada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Ahmet Arslan’ın, Bakan olmasından sonra ilimize her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük bir rağbet olduğunu belirtti.

Devletin her türlü desteği sağladığı eğitim ve öğretim alanında yaptıkları katkılardan dolayı Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko’ya teşekkürlerini ileten Vali Doğan, yapılacak okulların hayırlara vesile olmasını diledi. Vali Doğan: “bizim devlet okullarımızda standartlar oldukça yüksek ve çok büyük imkanlar sağlıyor. Hayırseverlerimizin de okullar yaptırarak standartları yükseltmesi bizleri de memnun ediyor. Her iki okulun standartları çok yükse olacak. Okulu yaptırmakla kalmayacaklar her türlü ihtiyaçlarını da temin edecekler.”dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan da yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünün elebaşını kastederek, Türkiye dışında kötü amaçları doğrultusunda okullar açıp Ülkemizin isminden yararlanıp, ülkemizin ismini karalayanlara inat, Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko’nun da ülke dışında oklular açtığını ve bayrağımızı çok daha yücelteceğine ve itibarımızı yükselteceğine inandığını söyledi.

Bakan Arslan konuşmasında, Hükümet olarak “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışıyla en fazla yatırımı eğitime yaptıklarını, UDH Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yaptıkları FATİH Projesi ile Türk eğitim tarihinde çağ kapatıp çağ açtıklarını da söyleyerek değerli desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a, Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko’ya ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Her iki okulun bir an önce hizmet vermeğe başlaması gerektiğinin de altını çizen Bakan Arslan: “Tabiki kendilerin beklentilerimiz okulların bir an önce tamamlanarak hizmete sokulmasıdır. İyi örekler her zaman diğer okullarımızın standartlarını yükseltmesi açısından son derece önemlidir. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Eminim ki birçok hayırseverde sizin hayırseverliğinizi örnek alarak yüksek standartlı hayır işleri yapacaklardır. Biliyoruz ki Mektebim Okulları olarak sadece Türkiye sınırları içerisinde kalmayıp Türkiye dışında da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil edeceksiniz. Ve özellikle kötü amaçları doğrultusunda dışarıda okul açıp Ülkemizin isminden yararlanıp sönüp ülkemizin imini karalayanlara inat, bayrağımızı çok daha yüceltecek itibarımızı yüceltecek katıları vereceksiziz. Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında çok güzel projelerimiz ve ilişkilerimiz var. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği ile Kars’taki okullaşma oranını ve derslik sayısını attırmak, bunun yanı sırada derslik sayısını arttırmak adına da ciddi gayretlerimiz var. Bugünde Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile olan hukukumuz çerçevesinde Kars’a normalin üzerinde bir ilgi var. Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko da benzer hayırlar yapıyorlar. Kars’ta bugün sözleşmesini imzaladığımız iki okul da kendileri için çok önem arz ediyor. Memleketinize sahip çıkıyorsunuz” şeklinde konuştu.

umit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(1).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(2).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(3).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(4).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(5).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(6).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(7).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(8).jpgumit-kalko-dogdugu-memleketi-kars’a-28-derslikli-2-okul-yapacak-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler