Umre Biletini Valinin Elinden Aldı!

Umre Biletini Valinin Elinden Aldı!

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun öncülüğünde başlatılan ve ilçeye bağlı köylerde ikamet eden kadınların daha donanımlı ve daha bilinçli olmalarına yönelik hazırlanan, “Bilge Kadın Güçlü Kadın'' projesi ödül töreni yapıldı.

Selim Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Günay Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Alican Arslan, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘Bilge Kadın Güçlü Kadın’ projesiyle köylerde yaşayan 400 kadına yönelik 17 kurs açıldığını, 4 ay boyunca hafta içi her gün Kur’an-ı Kerim, Tecvid, İlmihal, Tüketici Hakları, Anne ve Çocuk Sağlığı, Tarım ve Hayvancılık gibi alanlarda eğitimler verildiğini belirtti.

Dolu, “Eğitimin sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 1’nciye iki kişilik Umre ödülü diğer ilk 10 kişiye de, içerisinde beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin de olduğu çeşitli hediyeler verildi. Ben buradan eğitimlerini başarıyla bitiren tüm kadınlarımızı tebrik ediyor, şimdiden eğitimini birincilikle bitiren kursiyerimize eşiyle birlikte gerçekleştireceği Umre yolculuğunda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Kaymakam Erdinç Dolu, ‘Selim Okuyor’ Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında öncelikle kitap ihtiyacı olan okullarımı tespit edildi. Bu kapsamda Kaymakamlık olarak bu okullara bin adet kitap temin edildi. Bu projeye ilkokul 2. sınıftan 12. Sınıf'a kadar Selim’de eğitim gören bütün öğrenciler katılırken, okullarımızda duyulan daha fazla kitap ihtiyacı daha sonra okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından giderilmeye çalışıldı. Bu süreçte 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde okullarımıza 17 bin adet kitap kazandırılmış ve bu kitaplardan 4 bin 803 öğrencimiz istifade etmiştir” diye konuştu.

Kaymakam Erdinç Dolu, öncelikli hedeflerinin ilçede eğitimlerini devam ettiren öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu ifade etti. Dolu her iki projede emeği geçen tüm proje ekibine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, “Öncelikle Bilge Kadın Güçlü Kadın” ve “Selim Okuyor” proje ekibini başta ilçe Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Bölgemizin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bu proje, inanıyorum ki hem kadınlarımıza hem de öğrencilerimize önemli katkılarda bulunacak. Zorlu bir eğitim sürecinden geçen kadın kursiyerlerimizi kurslarını başarıyla bitirdiklerinden dolayı kutluyorum. Öğrencilerimiz ise okudukları kitaplarla kalmayarak, kitap okumayı eğitimlerinin ve hayatlarının bir parçası haline getirirlerse, eminim ki bunun meyvelerini önlerindeki zorlu eğitim sürecinde mutlaka toplayacaklardır. Burada en fazla kitap okuyarak dereceye giren öğrenci arkadaşlarımı kutlar, eğitim öğretim hayatlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ödül dağıtım törenine geçildi. Eğitimini birincilikte bitiren kursiyer Umre biletini Vali Günay Özdemir’in ellerinden aldı. Diğer ödüller ise Özdemir ile kaymakam Dolu tarafından verildi.

umre-biletini-valinin-elinden-aldi!-(1).jpgumre-biletini-valinin-elinden-aldi!-(2).jpgumre-biletini-valinin-elinden-aldi!-(3).jpgumre-biletini-valinin-elinden-aldi!-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler