“Umut Tohumları” projesi ile umutlar yeşerecek

“Umut Tohumları” projesi ile umutlar yeşerecek

Van'da büyük yıkıma neden olan depremde yakınlarını, evini, işini kaybetmiş veya ailece maddi manevi zarar görmüş olan gençler “Umut Tohumları” projesi ile hayata tutunacak.

“Umut Tohumları” projesi ile umutlar yeşerecek

Van’da büyük yıkıma neden olan depremde yakınlarını, evini, işini kaybetmiş veya ailece maddi manevi zarar görmüş olan gençler “Umut Tohumları” projesi ile hayata tutunacak.

Van depreminde yakınlarını kaybeden 15’i engelli 100 gencin istihdam edilebilirliğinin arttırılması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde Van Valiliği ile işbirliğinde yürütülen projede son aşamaya gelindi.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı  (Ulusal Ajans) tarafından finanse edilen Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Umut Tohumları” projesi ile teknik ve idari alanlarda lise düzeyinde eğitim almış 100 öğrencinin yenilenebilir enerji sektörü insan kaynakları havuzuna dahil edilmesi amaçlanıyor.

Özellikle Endüstri Meslek Liselerinin Elektrik, Elektrik Elektronik Bölümü ve Büro Yönetimi ile Bilişim Bölümü öğrencilerinin hedef kitle olarak seçildiği proje kapsamında öğrenciler İtalya’da aldıkları güneş enerjisi konusundaki mesleki eğitimlerini tamamlayarak sertifika sahibi oldular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının refakatçileri eşliğinde Ekim 2013 – Mart 2014 tarihleri arasında İtalya’ya giden gençlerin 25’erli 4 grup halinde gerçekleştirdikleri Rimini şehrindeki hareketlilik faaliyetleri sona erdi.

Projeye katılan gençlerin ülkemizin yenilenebilir enerji sektöründe kariyer planlamalarının yapılması ve istihdamlarının hedeflendiği “Umut Tohumları” projesi sonucunda hedef grubun sektör ile irtibat halinde olması ve sektörün içindeki insan kaynakları uzmanları refakatinde mesleki eğitim almaları, bu sürecin sonunda güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesislerinin ülkemizde lisans süreçleri dahil, inşaat ve işletme süreçlerine vasıflı eleman yetiştirilmesi de öngörülüyor.

Enerji sektörünün proje ve sonuçlarından istifade edebilmesi için proje kapsamında eğitim alan gençlerin özgeçmişleri insan kaynakları şirketleri ve İŞKUR aracılığı ile iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarına ulaştırılması ve konuyla ilgili olarak Enerji Bakanlığı ile işbirliği yapılması planlanıyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler