Üniversite Öğrencileri Başkan Karaçanta’dan Yardım İstedi

Üniversite Öğrencileri Başkan Karaçanta’dan Yardım İstedi

Kars'ta KYK’nın Murat Çobanoğlu Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler Kafkas Üniversitesi’ne gitmek için kullandıkları yolda ayaklarına poşet geçiriyor.

Üzerleri çamur olmasın diye ayaklarına poşet geçirerek okula giden kız öğrenciler Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’dan çamurlu ve bozuk olan yollarını yapmasını istedi. Defalarca belediye yetkililerini seslerini duyurduklarını ifade eden kız öğrenciler, yollarının çamur ve bozuk olduğundan Başkan Karaçanta’nın haberinin olmadığını ileri sürdüler.

Belediye Başkanı Karaçanta’nın durumdan haberdar olmadığını belirten öğrenciler, “Uzay çağında ayağımıza poşet geçiryoruz. Hiç bi,r şehirde böle bir durum yok. Kar yağdı her taraf çamur deryasına döndü. Biz bu sorunu defalarca belediyeye ilettik. Özellikle 153 zabıtaya ilettik. Ama kimse sorunumuza çözüm üretmedi. Bu yoldan başkanın haberi yok. Eğer başkanın haberi olsaydı. Yolumuzu yaptırırdı. Hiç hiçbir şey yapmasa kum döker bizi çamurdan kurtarırdı” dediler.

Her sabah erken saatlerde yurttan çıkıp okula giderken yanlarında taşıdıkları poşetleri ayaklarına takan kız öğrenciler, bu şekilde üzerleri çamur olmadan okula gidiyor.

Zaman zaman ayaklarına geçirdikleri poşetlerin yırtıldığını ve üzerlerininde çamur olduğunu vurgulayan öğrenciler. Marka Kent, Doğu’nun Uygar Kenti’ne bu manzaranın yakışmadığını söylediler.

Özellikle yol çalışmlarını yürüten yetkililere defalarca sorunlarını söylediklerine dikkat çeken öğrenciler, kullandıkları yoldan belediye başkanın haberinin olmadığının altını çizdiler.

universite-ogrencileri-baskan-karcanta’dan-yardim-istedi--(1).jpguniversite-ogrencileri-baskan-karcanta’dan-yardim-istedi--(2).jpguniversite-ogrencileri-baskan-karcanta’dan-yardim-istedi--(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler