Üniversite Yolu Asfaltlandı

Üniversite Yolu Asfaltlandı

Kars’ta yıllardır yapılması beklenen ve uzunca bir süredir öğrenciler için adeta işkence yoluna dönüşen Üniversite yolu, Kars Belediyesi’nce Polisevi bağlantısına kadar asfaltlandı.

Bülbül mahallesinden geçen yolun asfaltlanması üniversite öğrencileri kadar mahalleliyi de sevindirdi.

Kars Belediyesi; yıllardır yapılması beklenen ‘Üniversite Yolu’ olarak bilinen P. Komando Çvş. Yusuf Tanboğa Caddesini asfaltladı. Çalışmaların bitmek üzere olduğu yolda bir yandan da yol kenarlarındaki düzenleme işlemleri de sürdürülüyor.

Bilindiği gibi trafikçe tek yön uygulamasıyla Üniversite civarından il merkezine geçişlerin ağırlıklı olarak Bülbül Mahallesi’nden sağlanıyor olması bu bölgedeki yolların bozukluğu nedeniyle sıkıntı yaşatıyordu. Bu sıkıntı yolu kullanmak zorunda kala sürücüler başta olmak üzere mahalle sakinleri ve üniversite öğrencilerini de zora sokuyordu. Bu yılın yaz mevsimi başlangıcında planlanan yolun asfaltlanması çalışmalarına kar yağmadan önce başlanıldı. Havaların son günlerde güneşli geçmesi de çalışmaları hızlandırdı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın direktifleri doğrultusunda çalışmalarını hızlandıran ekipler, geceli-gündüzlü çalışarak yoldaki trafik akışını hızlandırdıkları gibi sürücülere ve vatandaşlara da rahat bir nefes aldırdılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bütün caddelerin asfalt olacağını göreve başladığında söylediğini hatırlatarak, sözlerinde durduklarını ve çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Vatandaşların ve sürücülerin rahatlığı için yürütülen çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini de ifade eden Başkan Karaçanta, Kars’ın dört bir yanında sıcak asfalt çalışmalarının sürdürüldüğünü belirttiği gibi amaçlarının Gazi Kars’ı her yönüyle güzelleştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı.

Kent merkezinde bir çok ara sokakların da asfaltlandığını kaydeden Karaçanta, özellikle de uzun yıllardır asfalt görmeyen caddelerin de artık bu çalışmalardan nasibini aldığının herkesçe bilindiğini ifade etti.

Karaçanta şunları söyledi:

“Sağlam yapılan hizmetler kalıcı olduğu gibi vatandaşı da memnun etmektedir. Halkımızın istediği de uzun ömürlü hizmetlerdir. Bizlerde buna gayret ediyor ve vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Umarız ki bu sıcak asfalt çalışmalarımız sürdükçe vatandaşımızın memnuniyeti de artacaktır. Bizler vatandaşlarımızı hiçbir hizmetten mahrum bırakmayacağız. “Söz verdik yapıyoruz” sloganımız sözde kalmayacak ve bunları hayata geçirerek ispatlayacağız. Asfaltlama çalışmalarımız sürdükçe esnafımızın, vatandaşımızın memnuniyetlerine de tanık olmaktayız. Konuyla ilgili bir çok olumlu geri dönüşler aldık. Bizlerde vatandaşlarımızın memnuniyetini gördükçe daha da bir aşkla ve şevkle işimize sarılıyoruz. Tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda ve bu kısa süren yaz mevsimini en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

eski1.pngeski2.png

eski3.pngeski4.pngyeni1.pngyeni2.png

yeni3-001.pngyeni4.png

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler