Üniversitedeki Olaylara 'Ağ'lı Çözüm!

Üniversitedeki Olaylara 'Ağ'lı Çözüm!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi merdiven boşlukları son günlerde karşıt gruplar arasında yaşanan ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle tel brandalarla kapatıldı.

Üniversitedeki Olaylara 'Ağ'lı Çözüm!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi merdiven boşlukları son günlerde karşıt gruplar arasında yaşanan ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle tel brandalarla kapatıldı.

Kars Kafkas Üniversitesi’nin bazı fakültelerinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgalar yüzünden katlar arasındaki merdiven boşluklarının üzeri ağlarla kapatıldı.

Emniyet Müdürlüğü’nün isteği üzerine Eğitim ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nin bulunduğu 5 katlı binada uygulanan ağlı önlemle üst katlardan alt katlardakilerin üzerine herhangi bir şeyinin atılması ve öğrencilerin kavga sırasında merdiven boşluğundan düşme ihtimali önlenecek. Bir süre önce üniversitede çıkan olaylarda bir kişi tutuklandı 2 kişi bıçakla yaralandı ve 25 kişi gözaltına alındı.

VALİ EYÜP TEPE, MHP VE BDP İL BAŞKANLARI İLE TOPLANTI YAPTI

Bu arada Kars Valisi Eyüp Tepe de MHP ve BDP yöneticileriyle toplantı yaparak üniversitede yaşanan olayların bir daha vuku bulmaması için sağduyu çağrısı yapılmasını istedi. Vali Tepe, şunları söyledi:

“Yerel seçimden çıktık ve bu atmosfer genel seçimlere göre insanlarının alakalarının, ilgilerinin daha fazla olduğu bir atmosfer. Dolayısıyla kazananlar sevinebiliyor, kazanmayanlarda üzülebiliyor. Benim değerlendirmem; her ne kadar armudun sapı, üzümün çöpü gibi bahaneler olsa da bu olayların seçimin devamı olduğunu düşünüyorum. Buranın yöneticileri olarak bu olaylara izin vermeyeceğiz. Bugün il başkanlarını davet ettim, onlarla da görüştüm, bu olaylara müsamaha göstermemiz mümkün değil, bundan sonrada göstermeyeceğiz. Rektörümüzle de bir toplantı yaptık, bu konuda yaptığımız tespitler sonucu çeşitli cezalar alacaklarını söyledi. Tabi bu yetkili kurumlarca olacak. Ben burada vatandaşlarımıza ve öğrenci kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Gençliklerinin baharında, hayatlarını en güzel çağlarındalar. Yaşanan tatsız olaylar, yaralanmalar var ve daha kötüsü olabilirdi. Bunlar başlangıçta farkında değiller ama ilerdeki hayatlarını etkileyecek bir dönüm noktası bu. Allah korusun ölseler ya da katil olsalar pişman olurlar ancak pişmanlık fayda etmeyecek. Esnaflara da seslenmek istiyorum. Bu olayların şehrimize yansımaması konusunda esnafımızın da aralarına mesafe koyması gerekiyor. Muhatabımızı iyi bilmemiz lazım olay öğrenci olayıysa öğrenci gibi davranacağız. Olay eskisi gibi sağ, sol, alevi, Sünni, Kürt, Türk muhabbetine gelince olayın boyutu değişiyor. Gençlerin bu tartışmalarına iştirak ederek var olan bu huzuru bozmamaları gerekiyor. Biz ilgili taraflara uyarımızı yaptık, müsamahamız olmayacak. Bundan sonraki süreçler adli süreçlerle, idari süreçlerle ilerleyecek. Konuya karışan öğrencilerle, ilerleyen süreçte bir takım yaptırımlar olması konusunda ilgili birimlerce fikir birliği yaptık. Bu manada uyarmış olayım.” kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler