Ünlü Edebiyatçılar Arü'de

Ünlü Edebiyatçılar Arü'de

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) öncülüğünde ve Türk Tarih Kurumu (TTK)’nun katkıları ile “Uluslararası Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’unda, 18-19 Mart 2016 tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda ünlü edebiyatçılar, akademisyenler ve öğrenciler ile buluşacak.

Sempozyum başlamadan önce Ardahan’a gelen akademisyenler, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin kuruluşunda yaşanılan zorluklara rağmen direnerek ve çabalayarak büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Korkmaz ayrıca, Ardahan’ın tarihi ve turistlik değerlerine dikkat çekerek, bölgenin turizm potansiyeli açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Ziyarette konuşan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, daha önce ARÜ’yü fotoğraflarda gördüğünü belirterek, ARÜ yerleşkesinin muhteşem bir yer olduğunu ve fotoğraflarda göründüğünden çok daha güzel olduğunu ifade etti. Rektörlük makamındaki ziyarete katılan diğer akademisyenlerde ARÜ yerleşkesini çok beğendiklerini ve yapılan bu organizasyondan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

Sempozyuma katılmak için Ardahan’a gelen İLESAM üyeleri ve akademisyenler ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük rehberliğinde Ardahan merkezde bulunan tarihi açıdan öneme sahip Ardahan Kalesi, Yanık Camii ve Kongre Merkezini gezdiler. Yrd. Doç. Dr. Küçük, gezilen tarihi mekânlar hakkında akademisyenlere çeşitli bilgiler verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler