Unutmadık, Unutmayacağız

Unutmadık, Unutmayacağız

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) rektörlerinden Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in ölümünün 5. yıldönümü nedeniyle "Üniversiteler ve Bulundukları Kentlere Etkileri" konulu panel düzenlenecek.

14 Ocak 2017'de saat 14 00'te Barış Manço Kültür ve Sanat Merkezi, Avcılar /İstanbul'da yapılacak anma etkinliğinin panelistleri;CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgüç Güven.

Prof.Dr. Abamüslüm Güven için Saskara Haber Genel Yayın Yönetmeni Bayram Çağlayan'ın yazısı şöyle:

Serhat’ın  En kuzeyin’den doğan güneş gibi Aydınlık bir silüet misalinde, Ülkesinin  üzerinde ışık saçan bir değerdi  Prof.Dr Abamüslüm Güven,Yaşamın Başladığın da Son bulmaya devam eden bir hayat öyküsü içinde, unutulmaz bir değer olarak kalabilmeyi başarabilmektir Abamüslüm Güven…

Kısacık Ömrüne sığdırdığı;  Anlatılmayla tarif edilemez bir  saygınlığın ve Başarının  adını bizlere miras bıraktı. mütevazi yaşamında , kocaman bir başarı saklayan ender kişiliklerden birinin yaşamını Anlatmak zor olsa’da(!)  onun sonsuzluğundan bize kalan güzelliklerini; gururla, mutlulukla ve tabiki övünçle anlatmak kalıyor.  Ondan bize Emanet; Çalışmak, üretmek , düşünmek ve Aydınlanmak kalıyor. Onu yaşatmanın en güzel miraslarından bir diğeri de ; Doğruluk , dostluk ve Başarmaktır. Büyük değerlerin Emanetleri sadece fiiliyattan ibaret değildir. Onların(!) Emanetleri Aydınlanmacı yolların’da giderken yaşamına değer katan  öyküleridir. Saygınlığından bize kalan  ise! Sadece  gurur değil, o gurura nail yaşayabilmektir. Toplumlara mal olmuş kişiler için en büyük hassasiyet ise ; Onunla hayatının yolunda devam eden, kişiliğinin ve başarısının  bir diğer yarısı olan (!) Eş ve çocuklarıdır. İşte Prof.Dr Abamüslüm Güven Ölümsüzlüğe uğurlandığından  sonraki Hayatının kesintisiz düşüncelerini yaşatan kıymetli Eşi;  Aysel Yıldırım Güven ve Abamüslüm Güven Çizgisinden sapmadan başarı, Aydınlanan ve ışık olma yolunda ilerleyen  evlatları var.

Kısacık yaşamın büyük insanı Prof.Dr Abamüslüm Güven'i anlatmak elbette zor olsa’da, onun Işık saçan Aydınlanmacı başarısından yararlanmak gerektiğine inananlardanım.

Önceki ve Sonraki Haberler