'Uygulamalı Girişimcilik' eğitim programı imzalandı

'Uygulamalı Girişimcilik' eğitim programı imzalandı

Kars Belediye Başkanlığı ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 30 girişimci kadına 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi verilecek.

'Uygulamalı Girişimcilik' eğitim programı imzalandı

Kars Belediye Başkanlığı ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği 30 girişimci kadına 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi verilecek.

Kars Belediyesi Toplantı Salonu’ndaki toplantı da, 29 Aralık 2014 tarihinde Belediye Çok Amaçlı Salonu’nun da kadınların istihdam sorununa destek amaçlı “Uygulamalı girişimcilik” eğitimlerine 30 kadın katılacak, 70 saatlik eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik eğitimi projesi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bugün KOSGEB İl Müdürümüzle protokol yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Amacımız özellikle girişimci kadınlarımızı meslek sahibi yapabilmek adına KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile 70 saatlik bir seminerimiz olacak. Bu seminere 30 kadının katılması bekleniyor. 70 saatlik bir seminer sonucunda bu kadınlarımıza vereceğimiz sertifika ile bunlara aynı zamanda iş ve istihdam sahibi yapmayı düşünüyoruz. Bunların iş yapabilmeleri adına 30 bin TL. bir rakamın hibe yöntemiyle verilmesi sağlanacak. Daha sonraki süreçte de 70 bin TL.’lik bir yine KOSGEB aracılığıyla ödeme olacak. Bu 70 bin TL.’de sıfır faizle ve taksitlendirme yöntemiyle yapılacak. Amacımız burada tamamen girişimci hanımlarımızı bir şekilde topluma kazandırmak. Onlara iş istihdamı sağlamak, bizde Kars Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

KOSGEB Kars İl Müdürü Mustafa Işık’ta yaptığı açıklamada, “KOSGEB Kars İl Hizmet Müdürlüğü olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla “Uygulamalı girişimcilik” eğitimleri işbirliği yapmaktayız. Bunlardan gerek Kalkınma Ajansı olsun, gerekse İŞKUR İL Müdürlüğü olsun , gerekse de Gençlik Spor Müdürlüğü olsun 2014 yılı çerisinde 22 tane eğitim yaptık. 2014 yılının son eğitimini de Kars Belediyesi ile yapacağız. Kars’ta iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olarak aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen hanımlarımıza yönelik olarak belediye ile işbirliği protokolü imzaladık. Eğitimiz 29 Aralık 2014 Pazartesi günü başlayıp, 7 Ocak 2014 tarihinde bitecektir. Toplam 70 saatlik bir eğitim. Bu eğitime katılmak isteyen vatandaşlarımız Cuma gününe kadar belediyeye başvuru yapabilirler. KOSGEB olarak bizler bunları eğitimlerde bilgilendireceğiz. Eğitim bittikten sonra da onlara iş planı nasıl hazırlanır? Kendi işleri nasıl olur o konularda teknik bilgiler vereceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık arasında “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi protokolü imzalandı.

Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılarak sertifika alan girişimcilere 100 bin TL. kredi verilecek. Bu kredinin 30 bin TL'si hibe edilecek. Kalan 70 bin TL'si de sıfır faizli 24 ay geri ödemesiz, 8 eşit taksitli sabit yatırım desteğinden faydalanabilecek.

Öte yandan Kars Belediyesi kadın vatandaşlar için 6 ayda bir “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi verecek.

20141223aw278037_02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler