Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikaları Verildi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikaları Verildi

30 kadının katılımı ile tamamlanan eğitimlerin sekizincisi tamamlandı.

Kars Belediye Başkanlığı Kadın Çalışmaları Birimi tarafından Mayıs 2017 de gerçekleştirilen KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılım sağlayan kadın girişimci adayların belgeleri Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve KOSGEB Müdür Vekili Murat Kahraman tarafından verildi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı konuşmada, "Kadın vatandaşlarımızın ekonomik hayata atılması kendi işyerini kurması girişimci kadın kimliği ile hayata devam etmesi ile birlikte kendi yanında çalıştıracağı kadın vatandaşa istihdam sağlaması sebebi ile bu eğitimler ayrıca önem arz etmektedir." dedi 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından verilen bilgiye göre şimdiye kadar belge verdiğimiz kadın vatandaşlardan 15'i  işyeri açmıştır. Bu işyerleri arasında kuaför,ev yemekleri,gıda şarküteri ve giyim sektörlerinden işletmeler mevcuttur.

Belediye Başkanı kadın vatandaşlarla yaptığı görüşmede şehirdeki şikayet ve önerilerini dinledi ve ilgili Başkan Yardımcılarına iletti.

uygulamali-girisimcilik-egitim-sertifikalari-verildi-(1).jpguygulamali-girisimcilik-egitim-sertifikalari-verildi-(2).jpguygulamali-girisimcilik-egitim-sertifikalari-verildi-(3).jpguygulamali-girisimcilik-egitim-sertifikalari-verildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler