Uzmanlar Açıkladı!

Uzmanlar Açıkladı!

KARS'TA BALIKLAR ÖLMEMİŞ BİR VATANDAŞ ELİNDEKİ MİLYONLARCA BALIĞI SUYA DÖKMÜŞ!

Uzmanlar Açıkladı!

- KARS’TA BALIKLAR ÖLMEMİŞ BİR VATANDAŞ ELİNDEKİ MİLYONLARCA BALIĞI SUYA DÖKMÜŞ!

Kars’ta meydana gelen balık ölümleriyle ilgili Belediye Başkanlığı’nın kurduğu 4 kişilik ekip araştırma yaptı. 4 kişilik konusunda uzman olan ekibin yaptığı araştırmada, balık ölümlerinin Kars Çayı’nda yaşanmadığı, su üzerinde bulunan milyonlarca balığının bir balıkçının elinde bulunan stoklarının tüketme zamanı geçtiğinden Kars Çayı’na dökmesiyle ortaya çıktığı kanaatine varıldı.

Kars’ta meydana gelen ve milyonlarca balığın öldüğü yönünde çıkan haberlerin ardından Belediye Başkanlığı’nca oluşturulan 4 kişilik uzman ekip, bölgeye giderek araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’da eşlik etti. Araştırma sonucunda ‘Kars Çayı’nda meydana gelen balık ölümlerine bölgede bulunan Süt İşleme Fabrikaları’nın, Şeker Fabrikası’nın Kanalizasyon bağlatılarının ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin akıttığı atık suların neden olmadığı, bölge bir balıkçının döktüğü milyonlarca balık ölüsünün yayıldığı uzman ekiplerce tespit edildi. Ardından Kars Çayı’na milyonlarca balığı döken balıkçıya cazai işlem yapıldı.

Dün ulusal ve yerel basında geniş yer bulan Kars’taki balık ölümleriyle ilgili olarak Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı.

Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yazılı ve görsel medyada yer alan haberlerde Kars Çayında yaşanan balık ölümlerini araştırmak için bir komisyon kuran ve komisyon rapor sonucunda ortaya çıkan gerçeğin yaşanan balık ölümlerinin sanıldığı gibi balık ölümü olmadığı, aksine balıkçılık yapan şahısların satmak için tuttukları balıkları zamanında satamadıklarından dolayı ellerinde kalan ve tüketilme zamanı geçen balıkları Kars Çayına atmalarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta.”

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ SU NUMUNESİ ALDI

Öte yandan Kars’ta meydana gelen balık ölümleriyle ilgili olarak bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, ölümlerin yaşandığı bölgeden su numuneleri aldıklarını ve numuneleri talilleri yapılmak üzere Bakanlığa gönderdiklerini, balık ölümlerine neden olan etkenin gelen sonuçlardan anlaşılacağını belirtti.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BALIK ÖLÜMLERİNİ BAKANLIĞA BİLDİRDİ

Kars’ta meydana gelen balık ölümleri ilgili kurumları harekete geçirdi. Balık ölümlerinin yaşandığı bölgeye intikal eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerini yerinde tespit etti. Konuyla ilgili olarak Bakanlığa bilgi verilirken, Kars’ta yaşanan balık ölümlerinin kesin nedeninin ortaya çıkması için Elazığ Su Ürünleri İstasyo’nundan konusunda deneyimli uzman ekipler Kars’a gelerek balık ölümlerinin sebebini araştıracak. iha

20140716aw145586_03.20140716230621..jpg

20140716aw145586_01.jpg

20140716aw145586_02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler