Uzmanlar Uyardı! Karslılar Dikkat!

Uzmanlar Uyardı! Karslılar Dikkat!

Kars’ta öğle saatlerinde 40 dereceye varan hava sıcaklığı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar ise vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Kent merkezindeki vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalışırken, bazıları da park ve bahçelere akın ediyor.

Meteoroloji yetkilileri sıcak havanın önümüzdeki günlerde de etkili olacağını bildirdi.

Uzmanlar; Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak havanın bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, şeker, kalp ve tansiyon gibi rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Şu günlere kadar havaların sıcak gittiğini ancak önümüzdeki süreçte de ağır sıcakların geleceğini belirterek, “O yüzden şeker, kalp yetmezliği veya birden fazla tansiyon ilacı kullanan hastalarıma dikkatli olmaları gerek. Klimalı ortamda da olsa ilaçlarını düzgün almaları lazım. Çünkü sıvı kaybına bağlı olan değişiklikler tansiyonların, kan şekerinin daha fazla artmasına neden olarak ciddi kalp problemleri oluşturabilir. 65 yaş üzerindeki insanlarda, klimalı ortamlarda çalışmayan, ağır koşullarda çalışan işçilerde ve özellikle kalp yetmezliği olan kalp hastaları risk altındadır. Bu kişilerin çok dikkatli olması gerekir. Özellikle klimalı ortamlarda çalışmak sıcak bölgelerde olan insanlar için çok önemli. Nemin fazla olduğu ortamlarda direk soğukta klimayı çalıştırmaktansa sadece nemi alan cihazların bulunduğu ortamda çalışmak daha iyi. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı çalışmada aşırı sıcak ve soğuklarda kalp veya ısı değişikliğine bağlı ölümler daha fazla görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2014 yılında yaptığı dikkat çeken çalışmalar var. 2030 ile 2050 yılları arasında bir projeksiyon yapmışlar. Bu projeksiyona göre beslenme bozukluğuna veya az beslenmeye bağlı çocuk ölümlerinin veya sıtmaya bağlı çocuk ölümleri gibi genel dünyada oluşabilecek toplumsal sağlık problemleri 2050 yılında azalacağı düşünülüyor. Fakat 2030 yılı ile 2050 yılı arasında tek ısı değişikliklerine bağlı ölümler artacak. Yani dünyamızda ısı değişiklikleri ileride daha büyük problemler olacak. Dünyamız ısınıyor o yüzden de çok dikkatli olmamız ve düzgün beslenmemiz gerekecek.” dediler.

uzmanlar-uyardi!-karslilar-dikkat!-(1).jpguzmanlar-uyardi!-karslilar-dikkat!-(2).jpguzmanlar-uyardi!-karslilar-dikkat!-(3).jpguzmanlar-uyardi!-karslilar-dikkat!-(4).jpguzmanlar-uyardi!-karslilar-dikkat!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler