Vakıfbank'tan Çiftçiye Tam Destek

Vakıfbank'tan Çiftçiye Tam Destek

Halden anlayan bankacılık anlayışıyla Karslı çiftçilere tarım bankacılığı alanında özel çözümler sunan VakıfBank, aracılık yaptığı 275 bin Euro değerindeki krediyle Kars Ziraat Odasına pancar söküm makinesi alınmasını sağladı.

VakıfBank Kars Şubesi, Kars Ziraat Odası'na pancar söküm makinesinin alımı için sağlanan 275 bin Euro değerindeki leasing kredisine aracılık etti. Kars Ziraat Odasına kullandırılan kredinin aracılık anlaşması, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ve Kars VakıfBank Şube Müdürü Özgür Göktaş arasında imzalandı.

Kars Ziraat Odasıyla daha önce imzalanan protokol çerçevesinde oda üyelerine özel ürün ve kredi seçenekleri sunan VakıfBank, bu kez de pancar söküm makinesi ile üreticilerin hayatını kolaylaştırmaya devam etti. VakıfBank desteğiyle uygun maliyet ve geri ödeme koşullarıyla sağlanan krediyle ithal edilen yeni pancar söküm makinesi, Karslı üreticilerin pancar üretimindeki hızlarını artırıp maliyetlerini azaltacak.

Karslı çiftçilere özel kredi fırsatları devam ediyor

Halden anlayan bankacılık anlayışıyla çiftçilerin yanında olmaya devam eden VakıfBank, geçtiğimiz yıl Kars Ziraat Odası'yla imzalanan özel protokol kapsamında oda üyesi üreticilere, bitkisel üretimden hayvancılığa, arazi alımından traktör ve ekipman alımına kadar her türlü tarımsal faaliyete yönelik ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamalarını sağlayacak fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Hasat dönemi ödemeli krediler

Üreticilere finansal danışmanlık yoluyla kişisel çözümler sunan VakıfBank, hasat dönemi ödemeli kredileri ile tarımsal üreticilere ödeme kolaylığı sağlıyor. Üreticiler bu sayede, yem, gübre, tohum veya besi hayvanı ile süt hayvanı alımına yönelik finansman ihtiyacını uygun şartlarda karşılıyor, ödemesini ise gelir elde ettiği dönemde yapıyor.

VakıfBanktan çiftçiye TarımKart

Tarımsal üreticilerin finansal ihtiyaçlarını hızlı ve uygun şartlarda karşılamaya önem veren VakıfBank, son olarak uygulamaya aldığı TarımKart ile de üreticilere birçok kolaylık sağlıyor. VakıfBank TarımKart sahibi çiftçiler, VakıfBank anlaşmalı üye işyerlerinde yapacakları mazot, yem, gübre, zirai ilaç, fide, tohum, veterinerlik hizmeti gibi alışverişlerde 6 aya varan ödemesiz dönem ve uygun maliyet avantajlarından yararlanıyor. Kart sahibi üreticiler, tüm banka ATM lerinden nakit çekim yapabildikleri gibi, borç ödemelerini gelir dönemlerine göre belirleyebiliyor. TarımKart borcunu erken ödeyebilen üreticiler, asgari ödeme tutarını yatırdığı takdirde, kalan borcu bir sonraki yıla bırakma imkanına da sahip oluyor.

Üreticiler, VakıfBank ın TarımKart ile sunduğu yılda bir ödeme imkanı ile SGK, BAĞ-KUR, elektrik, telefon, su gibi ödemelerini hasat zamanında yapabiliyor. Bankacılık işlemlerini aile bireyleri veya çalışanları adına ek kart çıkarabilerek yapan üreticiler, işlerinin başından ayrılmadan, finansal ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler