Vali Doğan Açıkladı: Süre Sınırlaması Yok

Vali Doğan Açıkladı: Süre Sınırlaması Yok

Kars Valisi Rahmi Doğan: “Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin süre sınırlaması bulunmamaktadır”

Ercüment DAŞDELEN / Kars Manşet

Kars Valisi Rahmi Doğan, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin bir süre sınırlanması bulunmadığını açıkladı.

Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların elinde var olan nüfus cüzdanlarının, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerli olduğunu söyledi.

Vali Doğan’ın açıklaması şöyle: “Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın elinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenmektedir. YGS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.”
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler