Vali Doğan: Ani, Yıllarca Terk Edilmiş, Gözden Irak, Gönülden Irak Bir Mekan Halinde Kaldı

Vali Doğan: Ani, Yıllarca Terk Edilmiş, Gözden Irak, Gönülden Irak Bir Mekan Halinde Kaldı

Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Ani Ören Yeri’nden Anadolu’ya Girişinin 953’üncü yılı nedeniyle düzenlenen etkinler kapsamında gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Rahim Doğan, bu etkinliği aslında Ani’de yapmayı planladıklarını söyledi.

Vali Doğan Ani’de yapılan çalışmalar nedeniyle etkinlikleri orada gerçekleştiremediklerini açıkladı. Ani’nin yıllardır terk edilmiş, gözden ırak, gönülden ırak bir mekan haline dönüşmüş olduğunu da söyleyen Vali Doğan, göreve geldiği ilk günden itibaren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kars’a her alanda neler yapılabiliri tartışırken Ani için de bir takım çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Ani’de çevre düzenlemesinin yanı sıra ihtiyaçların giderileceği, mağazaların da içerisinde yer aldığı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Vali Doğan: “Biliyorsunuz kazı heyeti her yıl Ani’de bir çalışma yapıyor. Heyet zorluklar içerisinde çalışıyordu. Bu nedenle ihalede bir artışa giderek kazı evinin temelini de atmış bulunmaktayız. Dolayısıyla orada ciddi bir çalışma yürüyor. Töreni orada yapma imkânımızın olmamasından dolayı burada yapalım istedik ama inşallah seneye çok daha muhteşem bir törenle Türklerin Anadolu’yu yurt edinmesini orada kutlamış olacağız.”dedi.

Millet olarak bu topraklarda 1000 yıldır çeşitli badireler atlatıldığını da söyleyen Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü: “1000 yıldır bu topraklarda görmediğimiz, girmediğimiz savaş kalmadı, savunma kalmadı. Milyonlarca şehit verdik, bu toprakları şehit kanlarıyla suladık. Bundan sonrası için de şunu ifade etmek istiyorum, bu topraklar ebedi olarak bu milletindir. Bu millet bu topraklar üzerinde ebedi olarak yaşayacaktır. Bu toprakların maliyeti yüksek, ancak bu millet de bu toprakları savunmasını bilen, yurt edinmesini bilen bir millettir. Biz bu topraklarda birlik beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşayacağız. Bu topraklar herkese yetebilecek topraklardır. Herkesin karnını doyurabileceği, aş bulabileceği topraklardır. Dolayısıyla uluslararası güçlerin milletimizi birbirine düşürme gayeleri boşa çıkacaktır. Biz bu topraklarda birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde ilelebet yaşamayı arzu ediyoruz ve bu yöndeki irademizi de beyan ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler