Vali Doğan: Asım'ın Nesli Süte Su Katmadı

Vali Doğan: Asım'ın Nesli Süte Su Katmadı

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Kars Valiliği Koordinesinde, Alile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemek öncesi tüm şehitler için Kuran- Kerim okunarak dualar okundu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bir Otel’de verilen yemek sırasında Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve diğer protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek, varsa sorunlarını dinleyip çözüm için not aldırdılar. Vali Doğan bazı şehit yakıları hakkında Alile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acay’dan bilgi aldı.

Yemek sırasında şehit yakınları ve gazilere yönelik konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan da tüm şehit yakınları ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Çanakkale ve Sarıkamış’ın yakın tarihimiz açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Vali Doğan: “Asım’ın nesli şöyle anlatılır. Adaletiyle bilinen Hz. Ömer, Medine’yi Münevver’de süte su katmayı yasaklamış ve geceleri de teftişe çıkmıştır. Bu sırada bir evin içerinde konuşulanları duyar. İçerinde bir anne ile kızı konuşmaktadır. Anne süte biraz su katmayı öneriyor. Kızı itiraz ederek, ‘Hz. Ömer bunu yasakladı’ diyor. Bunu da Hz. Ömer duyuyor. İşte Hz. Ömer’in oğlu ile süte su katmayalım diyen kızın evlenmesinden gelen nesile biz Asım’ın nesli diyoruz. İşte bu asımın nesli Çanakkale’de gözünü kırpmadan yedi düvele meydan okudu. Ama bu milletin evlatları boğazları ve yüce Türk milletinin geleceğini savundular. İngiliz’e ve Fransız’a bu toprakları yar etmediler. Çanakkale’den bir yıl önce de yanı başımızda ki Sarıkamış’ta da hüznün, acının gözyaşının yaşandığı bir mekândır. Sarıkamış’ta da 90 bin askerimiz gözünü kırpmadan bur vatan için şehit olmuşlardır. İşte Asım’ın nesli Anadolu’yu savunmak için hiçbir zaman geri durmandı. Bu toprakların ilk şehitlerinden biri olan Abul Hasan Harakani Hazretleri de 1033 yılında Yahni Dağında nasıl şehit olduysa bu toprakları 2064’te Sultan Alparslan yurt edindiyse, bizlere vatan yaptıysa, bugünde sizlerin çocukları bu vatanı yurt olarak tutabilmek için ilelebet mücadele etmektedir. Tabiî ki evlat acısı çok sordur. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Sizler en tatlı varlıklarınızı bu vatan için bu topraklar ve bayrak için feda ettiniz. Biz devlet ve millet olarak şükranlarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Coğrafyamızda 100 yıldır bir mücadele devam etmekte ve haritalar yeniden çizilmektedir. Milletimize ve vatanımıza karşı ciddi anlamda hile ve desiseler yapılmaktadır. Bu ülkenin sınırlarını korumak için gönül coğrafyamız dediğimiz Halep, Şam, Bağdat’ı, Kafkasya’yı ve Balkanları da tutmamız lazım.”dedi.

BEYRİBEY: “BİZLER BUGÜN, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN SAYESİNDE HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞIYORUZ”

Yemek öncesi şehit yakınları ve gazilere yönelik konuşan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, vatanımızın var olmasını, bayrağımızın dalgalanmasını sağlayan, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Tüm gazilere sağlık ve esenlik dileyen Beyribey: “Sadece Çanakkale’de değil Balkanlarda, Sarıkamış’ta ve yurdun dört bir yanında bu vatan için şehitler verdik. Ayrıca daha dün 15 Temmuz’da da bu vatan için şehitler verdik.  15 Temmuz’da da şehitlerimiz dik durdular ve canlarını ortaya koydular. Dünden bugüne vatanımız için canını veren şehit olan bütün şehitlerimizin, öbür dünyada Peygamberimizin komşusu olduklarına inanıyorum. Tüm şehitlerimizin yedi ceddinden Allah razı olsun. Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde hür ve bağımsız yaşıyoruz” dedi.

Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Merkez İlçe Başkanı Onur Uludaşdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Serdar Güngör,  Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı Avukat İbrahim Baştimar, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

vali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(1).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(2).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(3).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(4).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(5).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(6).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(7).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(8).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(9).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(10).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(11).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(12).jpgvali-dogan-asimin-nesli-sute-su-katmadi-(13).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler