Vali Doğan Çalışmaları İnceledi

Vali Doğan Çalışmaları İnceledi

Kars Valisi Rahmi Doğan, il merkezinde yıkım çalışmaları ile eş zamanlı olarak restore edilen tarihi yapılar ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

G.A.M.P KONAĞI VE ÇEVRESİNDEKİ YEŞİL ALAN KARS’A RENK KATACAK

Cumartesi mesaisini ilk olarak Faik Bey Caddesi üzerindeki G.A.M.P Konağı yanında bulunan ve geçtiğimiz aylarda yıkılan İmam Hatip Ortaokulun yerinde yapılan çalışmaları inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden yapım aşamasına ilişkin bilgi alan Vali Doğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın büyük destekleriyle yapılmakta olan yeşil alanının GAMP Konagı’na katılacağını ve konak ile birlikte halka açık olacağını söyledi. Şehrin en merkezi yerinde bulunun alanın vatandaşların dinlenebileceği, oturabileceği bir mekan haline getirdiklerini söyleyen Vali Doğan, yüklenici firma yetkililerine kış sezonunun yaklaştığını hatırlatarak bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

UMUMİ TUVALETİ OLAMAYAN KARS’TA EVLİYA CAMİİ ÇEVRESİNDEKİ ABDESTHANE İNŞAATI

Burada çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Vali Doğan daha sonra gazeteciler eşliğinde Faikbey Caddesi ve Kazım Paşa caddelerini yürüyerek Evliya Camisi yanında yapılan Abdesthane inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Her iki caddede yürüdüğü sırada vatandaşlarla ve esnaf ile sohbet eden Vali Doğan, abdesthane inşaatının da kış gelmeden bir an önce tamamlanmasını istedi. Kars’ta yapılmakta olan tüm projelerde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın çok önemli destekleri olduğunu hatırlatan Vali Doğan, yüklenici firma yetkililerinin Kars’ta işçi ve malzeme sıkıntısı yaşadıklarına dair şikayetlerini de dile getirerek aslına ilimizde işsizliğin pekte fazla olmadığını ve vatandaşların iş beğenmediklerine dikkat çekti.

BEYLERBEYİ SARAYINDA HUMMALI RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Burada yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Doğan, hummalı bir şekilde restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam eden Kars Kalesi eteklerinde bulunan Beylerbeyi Sarayında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Burada da yüklenici firma yetkililerinden inşat hakkında bilgi alan Vali Doğan, Sarayın her geçen zamanda gün yüzüne çıktığını söyledi. Halk arasında Beylerbeyi Sarayının restorasyon nedeniyle yapılan kazılarında altın çıktığına yönelik söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını ve çıkan tarihi kalıntıların yetkililer tarafından muhafaza edildiğini söyledi. İnşaat çevresinde 24 saat görev yapan görevlilerin olduğunu da söyleyen Vali Doğan, çıkan kalıntıların daha sonra müze yetkililerine teslim edileceğini açıkladı.

TARİHİ HAMAMLAR ÇOK AMAÇLI RESTORE EDİLİYOR

Vali Rahmi Doğan daha sonra gazeteciler ile birlikte restorasyon çalışmaları devam eden tarihi hamamlarda da incelemelerde bulundu. Burada da yetkilerden bilgi alan Vali Doğan, Kars Kalesi, Evliya Camii çevresi ve Osmanlı Mahallesi bölgesinde yapılan yıkımlar, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının Kars’ın kaybolmaya yüz tutmuş tarihi, doğal ve kültürel varlıklarının gün yüzüne çıkarak turizme kazandırılmasının mutluluğunu hep birlikte yaşayacaklarını aktardı.

vali-dogan-calismalari-inceledi-(1).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(2).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(3).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(4).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(5).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(6).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(7).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(8).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(9).jpgvali-dogan-calismalari-inceledi-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler