Vali Doğan: Hiç Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmam

Vali Doğan: Hiç Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmam

Kars Valisi Rahmi Doğan, yurtlarda denetim yaptıklarını, denetimlerde ortaya çıkan eksikliklerin giderileceğini ve eksiklikleri giderilmeyen yurtların hiç birinin gözünün yaşına bakmayacağını belirtti.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Vali Rahmi Doğan, Kars Kalesi'nde basın mensupları ile buluştu. Vali Rahmi Doğan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltıda, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci de hazır bulundu. Vali Doğan, son günlerde Türkiye genelin de öğrenci yurtlarında yaşanan olumsuzluklarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, herkesin çocuğunu burada devlet var diyerek, vali var diyerek buraya çocuğunu göndermiş ve o çocuğun üç beş kuruşluk hakkını hiç kimseye yedirmeyeceğini belirtti. 

Yurt işte insanların toplu yaşadığı bir yer, her kesim farklı talepleri veriyor. Yurt müdürünün de orada her istediğini yapmak mümkün değil, ama bir standarda kavuşturmak için ciddi bir çalışma yapıyoruz diyen Vali Doğan, “Ben kendimde gittim, sonrada bir denetim heyeti kurdum. Bu denetim heyeti yurtları denetlediler. Raporu da önümüzdeki hafta getirirler. Birkaç yurt kaldı dediler. Geçen hafta sorduğum da 12 tane yurt denetlediler. Tabi elimiz, gözümüz onların üzerinde yani o tür bir aksaklığa, eksikliğe meydan vermemek anlamında takibimizi yapıyoruz” dedi.

“Hiç Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmam Kapatırım”

Yurtlarda denetim yaptıklarını, denetimlerde ortaya çıkan eksikliklerin giderileceğini ve eksiklikleri giderilmeyen yurtların hiç birinin gözünün yaşına bakmayacağını ifade eden Vali Doğan, “Ama Türkiye de bu türden kazalar oluyor, yani bunlar boş kazalar değil. Genelde alt yapı eksikliklerinden kaynaklanıyor işte elektrik kontağındandır, ihmaldendir bunlar bizim birazda kaderimiz oldu. Sanki yani bizimki elektrik kontağı, Dünya’da az gelişmiş ülkelerden yok denecek kadar azdır. Biz alt yapıyı döşemediğimiz için bir yerde bir sıkıntı çıkıyor. Ama biz denetimi kurduğumuz komisyon marifetiyle yaptık. Hem çocukların tükettikleri gıda anlamında, mutfak kontrolleri anlamında, yedikleri içtikleri anlamında, hem de binalarda bu tür eksiklikler anlamında çıktığında bu tür eksikliklerin tamamını gidereceğiz. Gidermeyenleri de kapatırız. Yani Devlet içinde söylüyorum, özel sektör içinde söylüyorum. Bir yeri işletiyorsanız standardına uygun işleteceksiniz. Standardını sağlayamıyorsanız hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam kapatırım” diye konuştu.

“Kimsenin Çocuğunun Üzerinden Kimse Rant Kazanmaya Kalkmasın”

Yurtlarda ki denetlemelerin ardından değerlendirme yapacaklarını belirten Vali Doğan, “Yani kimse, kimsenin çocuğunu üzerinden rant kazanmaya kalkmasın. Herkes çocuğunu göndermiş. Burada devlet var demiş, vali var demiş buraya çocuğunu göndermiş. Ondan sonra da o çocuğun üç beş kuruşluk hakkını yedirmem kimseye, yani herkes işini düzgün yapacak. Standardına uygun hizmetini sunacak. Öğrencide orda kalacak. Yani bilerek göz yummayız. Kontroller devem ediyor. Geçen hafta sorduğumda bitmek üzere dediler. Altı yedi kişilik komisyon kurdum, o komisyon marifetiyle özel ve kamu yurtlarının tamamını yani bu yeni devam etmiyor bir aydır kırk gündür devam ediyor bu arkadaşlar çalışıyorlar bir raporları getirsinler bakacağız, duruma göre değerlendirip gereğini yaparız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler