Vali Doğan İkaz Etti: Benim Adımı Kullanarak Kendi Görevlerini Savsaklamayı Tercih Etmesinler

Vali Doğan İkaz Etti: Benim Adımı Kullanarak Kendi Görevlerini Savsaklamayı Tercih Etmesinler

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars kamuoyuna bir açıklama yaptı. Vali Doğan kendisinin talimatı olmadığı konularda birilerinin iş yapmak için sanki valinin talimatıymış gibi herkese lanse edilerek iş yapmaya kalkmanın yanlış bir şey olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta bulunan kafeteryaların kaldırımları işgal ederek vatandaşların kullanım alanını kısıtlaması konusu Belediye Meclisine taşındı. Encümen ve Anıtlar Kurulunun kararı ile kaldırımların ve tarihi binaların korunması kararı yaklaşık 2 ay önce kesinleşti.

Kars Valisi Rahmi Doğan ise kararın uygulamaya görevli ve yetkili kişinin Kars Belediye Başkanlığı olduğunu belirterek, kararı uygulama konusunda zabıtanın kafeteryaları gezerek ‘talimat validen geldi. Tenteler ile kaldırımlardaki masa ve sandalyeler kaldırılacak’ bilgisinin doğru olmadığını söyledi.

Vali Doğan, kamuoyuna bir açıklama yaparak, “Kars Merkezdeki kafeteryaların önü, kaldırımlarınlar tamamen kapatılarak sanki iç mekan haline dönüştürülmüş bir vaziyette. Bununla ilgili gerek vatandaşlarımız şikayetleri gerekse kamuoyunun rahatsızlığı üzerine Koruma Kurulu tarafından bir karar alındı ve bu karar çerçevesinde de bu tentenelerin sökülmesi ve kaldırımların kamuoyuna açılması ile ilgili bir karar verildi. Bu karar üzerine Belediye Başkanına bunun tebligatı yapıldı. Belediye Başkanı ki biliyorsunuz bu görev ve yetki Belediyelerdedir. Dolayısıyla Belediye Başkanlığı da bu çadırların kaldırılması ile ilgili encümenden bir karar aldı. Bu kararın uygulanması için dün Belediye Başkanı beni aradı kararı uygulayamadıklarını ve kararı uygulayabilmek için de polis desteğine ihtiyaçlarının olabileceğini ifade etti. Ben tabi bu kararı uygulama görev ve yetkisi kendisinde olduğu için böyle bir talep geldiğinde bu desteği kendilerine verebileceğini söyledim. Oysa kamuoyundan bize yapılan dönüşlerde de sanki bu çadırların Vali tarafından kaldırıldığı, işte zabıtanın kafeteryaları dolaşarak ‘Vali’nin talimatıdır, bunlar kaldırılacak’ şeklinde hem kafeterya sahiplerini hem de kamuoyuna bu şekilde yanlış bir bilgi verilmiştir. Şunu öncelikle ifade etmek istiyorum; aşağı yukarı 1,5 yıldır Kars’tayım, az çok beni herkes tanır. Talimat vereceğim zaman doğrudan kendim talimat veririm ve vermiş olduğum talimatında peşinde dururum. Bütün kamu kurumlarından da beklentilerimiz budur. Herkes kendi işini yapacak. Benim adımı kullanarak kendi görevlerini savsaklamayı tercih etmesinler. Herkes kendi görevini, herkes kendi işini yapacak. ‘Valinin talimatıdır Epilasyon Merkezleri kapatılacak’ böyle bir şey yok arkadaşlar. ‘Valinin talimatıdır çadırlar kaldırılacak’ bu öyle değil. Belediye Başkanı kendi işini kendisi yapacaktır. Burada kamudan, devletten, polisten, emniyetten, güvenlik güçlerinden bir destek talebi olursa elbette ki biz bunu vereceğiz ama şehire sanki valinin talimatıymış gibi herkese lanse edilerek iş yapmaya kalkmak yanlış bir şeydir. Ben bunu buradan ikaz ediyorum, tüm kamu kurum ve kuruluşları kendi iş ve işleyişlerini kendileri bizzat yapsınlar. Bizim Belediyeler üzerinde genel gözetim ve denetim yetkimiz vardır, bu genel gözetim ve denetim yetkisini biz elbette ki kullanıyoruz. Gerektiği zaman müfettiş talep ederek bu uygulamaları yerinde incelettiriyoruz ve yasal işlemleri de yaptırıyoruz. Ben bunu kamuoyuyla paylaşmak istedim. Burada görev ve yetki, bu çadırların kaldırılması ve kaldırımların kamunun kullanımına açılması görev ve yetkisi Belediye Başkanına aittir. Bu çadırları sökme görevi Belediye Başkanının görevidir. Belediye Başkanlığı Encümeninden böyle bir karar almıştır ama bunu uygulayamama gibi bir eksikliği varsa bu eksiklikte belediyenin eksikliğidir. Bizden güvenlik anlamında bir talebi olursa biz bu güvenlik talebini de karşılarız, gereğini de yaparız. Bunu da kamuoyuna açıklıyoruz.” dedi.

Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anıtlar Kurulunun özellikle tarihi binaların önünün kapatılmasıyla ilgili kararı var. ama tarihi olmayan binalarla ilgili bir kararı yok. Bu karar yaklaşık 2 ay önce alındı. Bu karar 2 aydır belediye de uygulanmayı bekliyor. Belediye Encümenliği bunların yıkılması ile ilgili kararı almıştır. Daha dün Başbakanlıktan ve Cumhurbaşkanlığından bu çadırların belediye tarafından kaldırılmadığı ile ilgili vatandaşların şikayetleri bizlere tekrar ulaşmıştır. Dolayısıyla bu görev ve yetki Belediye Başkanına aittir. Belediyeden bu görevi yapmasını bekliyoruz.” 

vali-dogan-ikaz-etti-benim-adimi-kullanarak-kendi-gorevlerini-savsaklamayi-tercih-etmesinler-(1).jpgvali-dogan-ikaz-etti-benim-adimi-kullanarak-kendi-gorevlerini-savsaklamayi-tercih-etmesinler-(2).jpgvali-dogan-ikaz-etti-benim-adimi-kullanarak-kendi-gorevlerini-savsaklamayi-tercih-etmesinler-(3).jpgvali-dogan-ikaz-etti-benim-adimi-kullanarak-kendi-gorevlerini-savsaklamayi-tercih-etmesinler-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler