Vali Doğan: İlk Aklımıza Siz Geldiniz!

Vali Doğan: İlk Aklımıza Siz Geldiniz!

Kars Valiliği ve Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği düzenledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Rahmi Doğan, vatanın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin yakınları ve gazilerle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından The Kars park Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Düzenlenen iftar yemeğine, Kars Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Garnizon Komutanı 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağcay, daire müdürleri ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk iftar programı için şehit aileleri ve gazileri düşündüğünü söyledi.

Şehitliğin istemekle olmadığını dile getiren Vali Doğan: “Bu toprakların ilk şehitlerinden Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin diyarında, bir Ramazan akşamında, bir iftar programında birlikteyiz. Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ilk aklımıza gelen şehit kardeşlerimizin yakınları ve gazi kardeşlerimiz oldu. Dolayısıyla ilk iftarı birlikte yapalım istedik. Tabi şehitlik istemekle olan bir olay değil. İslam Ordularının Komutanı Halid bin Velid hayaatı boyunca çok defa cenge giriyor, savaşa giriyor ama bir türlü şehitlik nasip olmuyor. Hatta İslam Tarihçileri Uhud Savaşının kaybedilmesi ile Halid bin Velid’in müşfiklerin tarafında olmasına bağlıyor. O kadar yiğit, o kadar cengaver birisi olmasına rağmen, yüzlerce savaşa girmesine rağmen, İslam topraklarını 3-4 kat büyütmesine rağmen şehitlik nasip olmuyor. Dolayısıyla şehit olmakta nasip şehit annesi, babası, kardeşi, akrabası olmakta nasiptir. Bu topraklar şehitler diyarıdır, hemen yakınımızda Sarıkamış 90 bin şehidimizin koyun koyuna yattığı bir diyar. Kars 26 sefer el değiştirmiş. 26 sefer almışız, vermişiz ve bu topraklarda yüzlerce, binlerce şehit vermişiz. O şehitlerin sayesinde bugün bu topraklarda birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, huzur içerisinde yaşıyoruz. Eğer o yiğitler bu topraklara düşmemiş olsaydı bugün bu topraklar üzerinde bizler huzur içerisinde yaşayamayacaktık. Hemen yanımızda, yakınımızda Irak’ta, Suriye’de yaşananlar var. Suriye bundan 5 yıl önce aynı Türkiye gibi birbiriyle huzurlu, mutlu yaşayan insanların ülkesi idi ama bugün düşünün Ardahan’ın Kars’la savaştığını, Kars’ın Erzurum’la, Iğdır’ın Ağrı ile savaştığını düşünün. Bugün Suriye’deki durum budur. Şam ile Halep savaşıyor, Azez ile Afrin savaşıyor, komşu köyler birbirleri ile savaşıyorlar. Dolayısıyla bu topraklarda yaşamanın maliyeti yüksek, bu yüzden birlik ve beraberliğimizi daim kılacağız, birbirimize sıkı çalışacağız ve çok çalışacağız. Devletimiz baki olsun ki milletimizde huzur bulsun, o yüzden var gücümüzle devlet olarak, millet olarak hep beraber birlikte çalışacağız.” dedi.

Şehit yakınları ve gazilerden gelen talepleri atlamamaya çalıştığını dile getiren Vali Doğan, “Bizzat ben ilgilenmek istiyorum, ilgileniyorum. Fırsat bulamadığım zaman ilgili arkadaşlara yönlendiriyorum. Ama bu arada atladığımız, ihmal ettiğimiz olmuş olabilir, o yüzden masaları dolaşırken hem şehit yakınlarımızdan hem gazi kardeşlerimden taleplerini de dinlemek isteriz. Onların varsa istekleri onları da burada alıp mümkün olan en kısa süre içerisinde çözmek isteriz. Ben tekrar teşrif ettiğiniz için, bizlerle beraber iftar yaptığınız için teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Rabbim nice Ramazanlara, nice Bayramlara bizleri hep beraber ulaştırsın inşallah. Bir sonraki Ramazan Bayramında inşallah bir araya gelmek üzere tekrar afiyet olsun diliyorum, hayırlı Ramazanlar diyorum.” diye konuştu.

Kars İl Müftüsü Mehmet Genç’in şehitler için dua ettiği iftar programında, Kars Valisi Rahmi Doğan, şehit ve gazi yakınlarının masaları tek tek gezerek şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

vali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(1).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(2).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(3).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(4).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(5).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(6).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(7).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(8).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(9).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(10).jpgvali-dogan-ilk-aklimiza-siz-geldiniz!-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler