Vali Doğan, Otistik Öğrencileri Ziyaret Etti

Vali Doğan, Otistik Öğrencileri Ziyaret Etti

Kars Valisi Rahmi Doğan, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle Kars Merkez Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören otistik öğrenci Karan Manbakır ve Doruk Taha Aladağ ’ı ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, 2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Otistik öğrencilerin eğitim aldığı özel eğitim sınıfını ziyaret eden Vali Doğan, öğrencilerin durumu ve verilen özel eğitimle ilgili olarak öğrenci velileri ve okul yetkililerinden bilgi alarak bir süre sohbet etti. 

Daha sonra ilkokul 2’nci sınıf öğrencilerini de ziyaret eden Vali Doğan, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, ders durumları hakkında bilgi aldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Kars Valiliği olarak, otistik çocukları olan ailelere ve öğretmenlerine kolaylıklar diliyor, mutlu, başarılı yarınlar temenni ediyoruz.” dedi.

OTİZM NEDİR?

Otizm, yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. Otizm erken evrede basit belirtileri dikkate alındığında kolayca teşhis edilebilir ve bebeklere uygulanacak iyi bir rehabilitasyon programı ile etkileri önemli oranda azaltılabilir. Gebelik döneminde folikasit katkısı kullanmak otizm gelişme riskini önemli oranda azaltmaktadır.

OTİZME NE SEBEP OLUR?

Otizmin nedeni henüz tam olarak tespit edilememiştir. Otizmin tek bir nedeni yoktur. Pek çok nedeni olduğu artık bilinmektedir. Otistik bireylerde beyin hücreleri farklı çalışmaktadır. Hücreler arasında mesaj taşıyan kimyasal ileticilerde eksiklik ya da fazlalık olduğu düşünülmektedir.

OTİZMİN TEDAVİSİ

Otizm tedavisi için herhangi bir ilaç ya da tedavi yoktur. Kullanılan ve önerilen tedavi yöntemleri ya da ilaç tedavisi ancak onun dikkatini yoğunlaştırma, iletişim kurmasına yardımcı olma ve iletişim kurmayı öğrenmesini destekler nitelikte tedavi çeşitleridir. Rehabilitasyon merkezlerinde yapılan işlemler de bunlardan ibarettir. Amaç tam anlamıyla bu merkezlerde onları topluma kazandırmak ve onların da bizler gibi normal bir birey olduğunu hissettirmektir. Zaten onlar hasta değil normal bireylerdir.

vali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(5).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(2).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(3).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(4).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(6).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(7).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(8).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(9).jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(10)-004.jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(11)-003.jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(12)-004.jpgvali-dogan,-otistik-ogrencileri-ziyaret-etti-(1)-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler