Vali Doğan’a Dünya Çevre Günü Ziyareti

Vali Doğan’a Dünya Çevre Günü Ziyareti

Kars Valisi Rahmi Doğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebeti ile Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Tuncer Tekin ile kurumu temsilen Çevre Şube Müdür vekili Abdullah Özkaya ve Çevre Mühendisi Erengül Yılmaz’ı makamında kabul etti.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Valilik makamında gerçekleşen kabulde; Çevre ve Şehircilik Müdür vekili Tuncer Tekin 5 Haziran Çevre Günü kapsamında ilimizde yapılacak çalışmalar hakkında Vali Doğan’a bilgiler vererek çiçek takdiminde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Doğan, 5 Haziran Çevre Günü münasebeti ile yapılacak etkinliklerinin başarılı geçmesini temenni ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ:

İnsanın, bugünkü ve gelecek nesiller için çevreyi korumaya ve geliştirmeye yönelik büyük sorumluluğunun vurgulandığı, 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana 5 Haziran tüm dünyada “çevre günü” olarak kutlanmaktadır.

Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışları, bilinçsizce doğaya attığımız sanayi atıkları, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, sağlıksız kentleşme, hızlı ekonomik gelişme vb. hava, su ve toprak kirliliğine yol açmakta ve dünyanın tabi dengesinin bozulmasına yol açarak tüm insanlığın geleceğini, doğal hayatı tehdit etmektedir. 

Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğayla uyum içerisinde yaşamak, her bireyin asli görevleri arasında olmalıdır. İnsanlar; yaşadıkları çevreyi koruma, bilinçli kullanma, kollama, etkin çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma politikası gütmelidir. Her insanın büyüğüyle, küçüğüyle, yaşlısıyla, genciyle günlük hayatta alınabilecek küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmesi, doğal hayatı gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın küçük ama belki de en önemli adımı olacaktır. Yaşam kaynaklarımızı korumak için hep birlikte ele ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmaya gayret etmeliyiz. 

Hepimizin çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazınması gereken nokta; “doğanın yaşamak için insanoğluna ihtiyacı olmadığı ama insanoğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmek için doğaya ihtiyaç duymasıdır.”

vali-dogan’a-dunya-cevre-gunu-ziyareti-(1).jpgvali-dogan’a-dunya-cevre-gunu-ziyareti-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler