Vali Doğan’dan Dünya Mirası Ani Ören Yerine Özel İlgi

Vali Doğan’dan Dünya Mirası Ani Ören Yerine Özel İlgi

Projeleri yerinde inceleyen Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Ani Ören Yerinde yapılan kazının sezonunu uzattı. Doğan, Ani Ören Yerine servis koyulacağını da müjdeledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

UNESCO Dünya Miras Listesine giren Kars Ani Ören Yerinde Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan kazı çalışmalarının bu yılki sezonunun normal süresinin dün bittiğini öğrenen Kars Valisi Rahmi Doğan, Ani Ören Yeri’ni ziyaret ettikten sonra sürenin uzatılması için gerekli tüm maliyeti kendisinin karşılayacağını dile getirerek, kazı çalışmalarını Kurban Bayramı’na kadar uzatacağını kaydetti. Vali Doğan Ani Ören Yeri’nin çevre düzenlemesi ve kazı projelerini de Ani’de inceleyerek yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Ani Ören Yerini ziyaretinde kendisine Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Pamukkale Üniversitesinden Kazı Başkanı Prof. Dr. Fahriye Bayram eşlik etti.

Vali Doğan ve Müdür Doğanay’a Kazı Başkanı Prof. Dr. Fahriye Bayram tarafından Ani Ören Yeri gezdirilirken, orayı ziyaret eden misafirlerle de bir süre sohbet edildi. 

Vali Doğan, Ani Ören Yerini yerli ve yabancı turistlerin gezip görebilmesi için herhangi bir servis olmadığını öğrenmesi üzerine en yakın zamanda misafirler için de servis koyulacağının müjdesini de verdi. 
Öte yandan Vali Doğan ve Müdür Doğanay Ani Ören Yeri’nin Dünya Miras Listesine alınmasının ardından buradaki çalışmaların hızla tamamlanması için tüm mesailerini ağırlıklı olarak burada gerçekleştireceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler