Vali Eyüp Tepe'den Yerel Seçim Analizi

Vali Eyüp Tepe'den Yerel Seçim Analizi

Kars Valisi Eyüp Tepe, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Kars'ta oldukça huzur içinde geçtiğini ve bunda alınan önlemler ile vatandaş duyarlılığının ön plana çıktığını söyledi.

Vali Eyüp Tepe'den Yerel Seçim Analizi

Kars Valisi Eyüp Tepe, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Kars’ta oldukça huzur içinde geçtiğini ve bunda alınan önlemler ile vatandaş duyarlılığının ön plana çıktığını söyledi.

Vali Eyüp Tepe, Kağızman’da ufak çapta gerginliklerin dışında il genelinde kimsenin burnunun bile kanamadığına dikkat çekerek, Kars’ın bu sınavı başarıyla verdiğini ve herkesin huzurdan yana olduğunun bir göstergesi olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

SON YILLARIN EN HUZURLU SEÇİM DÖNEMİ KARS’TA YAŞANDI

Son yıllardaki en huzurlu seçim döneminin Kars’ta yaşadığını belirten Vali Tepe, “Bu yerel seçimlerde genel seçimlere nazaran muhtarlık seçimleri olduğu için özellikle köylerde ciddi şiddet olayları, ya da darp, bazen yaralama, cinayete varan olaylar olabiliyordu. Fakat bu sene emniyet ve jandarma olarak almış olduğumuz tedbirlerden dolayı çok şükür köylerimizde her hangi bir problem yaşamadık. Bu manada güvenlik mensuplarına çok teşekkür etmek isterim. Çünkü çok duyarlı ve özveriyle çalıştılar.” dedi.

SABİT DEVRİYE SİSTEMİ DEVREYE GEÇTİ

Olay yaşanması muhtemel bölgelerde önlemlerin artırıldığına da dikkat çeken Vali Tepe, “Potansiyel taşıdığını düşündüğümüz yerlerde sabit devriye sistemini tesis ettik. Bunun için tabi ki dışarıdan takviye aldık. Yani sadece kendi jandarmamız, kendi güvenlik kuvvetlerimizin dışında he çevik kuvvet anlamında destek aldık hem de jandarma olarak iki tane ayrı komando birliğini getirdik. Ve bunları problem olabileceğini değerlendirdiğimiz potansiyel taşıyan bölgelere sabit devriyeler şeklinde görevlendirmeler yaptık. Onun dışında ayrıca gezi devriyelerimiz zaten hizmet verdi. Herhalde bunun etkisi oldu ki hiçbir yerde kaldı ki bu sene biraz da muhtarların özlük haklarının iyileşmesinin bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Çok muhtar adayı vardı. Çok muhtar adayı olmasına rağmen çok şükür kayda değer hiçbir sıkıntı olmadan, kavda dövüş olmadan bitirdik.” açıklamasında bulundu.

O KADAR KUSUR KADI KIZINDA DAHİ OLABİLİR

Vali Tepe Kağızman’daki yaşananları ise şöyle değerlendirdi:

“Seçimden sonra Kağızman’da bir sıkıntı oldu. O da klasik seçim kaybetmekten kaynaklanan, kaybetme duygusunu özümseyememenin de vermiş olduğu gençlerin fevri hareketlerin neticesinde 7–8 tane kayda değer diyebileceğimiz dükkânda bir cam kırma olayı oldu. Bu tabi yakma yıkılma olayı diye bir şey yok. Öyle mevzu belki zaman zaman gündeme geliyor. Sadece bir esnafımızın meyve kasalarında bir yanma gibi olmuş. Ama dükkânla alakası yok. Onun dışında bende gezdim Kağızman2da dükkânları, dükkân sahiplerine hem geçmiş olsun dedik hem de bekleyen vatandaşlara, seçim sürecini başından yaşayan vatandaşlara hem hitap ettim hem de onlara biraz daha sakin olmalarını, sonuçta bunun bir seçim olduğunun unutulmaması konusunda bir telkinde bulundum. Ve neticede Kağızman’da da sayım yeniden yapıldı. Ve mazbatasını aldı seçilen belediye başkanı. Bu tip olaylar her zaman her yerde mümkün. Yani iki futbol takımı mücadele ediyor. Bir taraf kaybediyor. Ben üniversite yıllarımdayken İstanbul mecidiye köyde bir takımın kaybettiğini düşünün. Mecidiye köyde ki dükkânların hali perişan oluyordu. O yüzden bu tip problemler yaşandığı zaman illa burada büyük büyük problemler var demek değil bunlar oldubitti. Şu aşamada yeni belediye başkanımız oturdu makamına, çalışıyor.”

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE GERİLİM OLMAMASI DA SEVİNDİRİCİ

Vali Tepe, Belediye seçimlerinde de gerilim yaşanmamasının sevindirici bir gelişme olduğuna değinerek, “Kars’ta ki bütün belediye başkanları değişti bu seçimlerde. Yani aynı parti olsa dahi, aynı aday gösterilmeği için o bile değişti. Buna rağmen belediye seçimlerinde kayda değer bir gerilim yoktu. Ne merkezde, ne Sarıkamış’ta, ne Selim’de nede diğer ilçelerimizde. Hiçbirinde olmadı Kağızman’ı biraz istisna tutarsak. O kadar kusur kadı kızında dahi olabilir denebilir. Bu manada ben gösterdikleri sağduyu sebebiyle bütün hemşerilerimize sizin aracılığınızla öncelikle teşekkür etmek isterim. Bütün herkes bu manada demek ki sağduyu sahibi ki ama siz ne kadar tedbir alırsanız alın eğer vatandaşta sağduyu yoksa o zaman yine o sıkıntıyı yaşamak gibi bir durumla karşı karşıya gelebilirsiniz. Onun için ben bütün hemşerilerimize de bu vesile ile teşekkür etmek isterim. Güzel bir seçim dönemini beraberce yaşamış olduk.” diye konuştu.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler