Vali Öksüz: “1 liralık önlem 7 liralık zararı önler”

Vali Öksüz: “1 liralık önlem 7 liralık zararı önler”

"İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı" yapıldı. Toplantıda Vali Öksüz, “Afet öncesi yapacağımız 1 liralık bir önlemle afet sonrası meydana gelebilecek 7 liralık bir zararı önceden önlemek mümkün” dedi.

Volkan KARABAĞ

Toplantı Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin afetlere maruz kalma riski değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, afet müdahale planı çerçevesinde hazırlanan ilimizin afet durumu, afet planı ve afet planında öngörülen hususlar hakkında bilgilendirme yapılacağını kaydederek, “Afet deyince biliyorsunuz hem can ve mal kaybına yol açan hem de orta ve uzun vadede sosyal yönden kayıplara yol açan, ülkelerin kalkınmalarına olumsuz etki yapan çok önemli bir konu. Deprem, heyelan, çığ düşmesi, sel baskını gibi ülkemizde çokça rastlanan tusunamiler, teknolojik kaynaklı bazı doğa olaylarının hepsini afet başlığı altında değerlendiriyoruz ve bunlara karşı tedbirli olmanın da afetlerin meydana getirdiği olumsuz etkileri en aza indirmede çok önemli olduğunu biliyoruz.” dedi.

“Bizler tabi afete karşı hazırlıklı olalım derken bunu mutlaka bütün toplumda yani 83 milyon vatandaşımızın zihninde, beyninde afete karşı hazırlık yapmak, dirençli olmak fikrinin gelişmesi lazım” diyen Vali Öksüz, “aksi takdirde afetlerin meydana getirdiği sıkıntıları çözmemiz mümkün olmaz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki afet öncesi yapacağımız 1 liralık bir önlemle afet sonrası meydana gelebilecek 7 liralık bir zararı önceden önlemek mümkün. Bu rakam bazen 1’e 100’lere kadar da çıkabiliyor. Afet öncesi hazırlığın ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından bu rakamlar tabi çok önemli.” ifadesini kullandı.

Vali Öksüz, 2019 yılında 18 bin 577 kişiye afet bilinci eğitimi, 2020 yılında 38 kurumda 107 kişiye sivil savunma eğitimi, 355 kişiye temel afet bilinci eğitimi 270 kişiye yangın eğitimi, 107 köyde muhtarlıklarda 1857 kişiye temel afet bilinci eğitimi olmak üzere toplamda 2 bin 745 kişiye eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan tarafından İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında sunum yapıldı.

vali-oksuz-“1-liralik-onlem-7-liralik-zarari-onler”-(1).jpgvali-oksuz-“1-liralik-onlem-7-liralik-zarari-onler”-(2).jpgvali-oksuz-“1-liralik-onlem-7-liralik-zarari-onler”-(3).jpgvali-oksuz-“1-liralik-onlem-7-liralik-zarari-onler”-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler