Vali Öksüz: “10 milyon 795 bin lira borç ödedik”

Vali Öksüz: “10 milyon 795 bin lira borç ödedik”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yaklaşık 3 ay içerisinde Kars Belediyesinin 10 milyon 795 bin lira borcunu ödediklerini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Şehrin yerel anlamda yıllardır süre gelen sorunlarını çözmek için plan-proje üretmek, sorunları tespit etmek ve çözüm geliştirmek adına bir takım adımlar attıklarını belirten Vali Öksüz, Belediyeyi bir düzene koyduklarını ifade etti.

Kars Belediyesinin artık bir kamu kurumu hürriyetini kazandığını da belirten Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; “Kars Belediyesinde geçmişte yaşanan bir takım sorunlar artık yaşanmayacak. Belediyenin geçmiş dönemlere ait ciddi bir borç yükü olduğunu hepiniz biliyoruz. İstismar edenler olabilir diye açıklama gereği duyuyorum. 2 Ekim’den bu zamana kadar 10 milyon 795 bin lira da borç ödedik, bir yandan da ödemeye devam ediyoruz. Tabii Belediyenin çok geniş imkanlar yok. Ama elimizden geldiğince tasarruf ederek ve belediyeyi doğru yöneterek, gelir - gider dengesini iyi hesap ederek bunları yapmayı planlıyoruz . İnanın siz de biliyorsunuz; belediye devraldığımızda önümüzde hiçbir şey yoktu. Yani Belediyenin hizmet adı altında ortaya koyduğu hiçbir şey yoktu. Varsa ben göremedim. Ama siz biliyorsanız söyleyin.” dedi.

“ŞU YAPILDI BU YAPILMADI” İLE KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

“Daha önce şu yapıldı, bu yapılmadı” Kars’ın kaybedecek vakti olmadığına da vurgu yapan Vali Öksüz; “Biz bundan sonra bu noktadan Kars’ı alıp nereye götürebiliriz’ deyip bunlarla uğraşacağız. Onun için bizim proje ekibimiz çalışıyor. Bu kısa sürede yol yaptık. Sağ olsunlar vatandaşımız da ilgi gösterdi. 10 yıldır ben burada yaşıyorum buraya 1 kilometre bil yol yapılmadı’ diye vatandaşımız bizlere geri dönüşler yaptı. Yani alt yapılarla uğraşıyoruz halen. Gönül isterdi ki biz bu dönemde yani 2021 yılında alt yapıyı konuşmayalım ve üst yapı ile ilgili belediyeye neler yapılabilir, sosyal, kültürel projeler üretelim. Belediyenin mevcut yerel hizmetlerinin daha kaliteli olması için neler yapmalıyız’ onları konuşsak daha iyi olurdu. Mahallelerimizde halen asfalt yok, parke kaldırım yok. Biz bunları yapmak zorundayız. Vatandaşımıza hizmet götürmek zorundayız. Vatandaşımız bu yerel hizmetlere layık. Belediye olarak bir an önce kentsel dönüşme ihtiyacı var.” diye açıklamada bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler