Vali Öksüz, “Aktif araç sayısını 54’den 90’a çıkardık”

Vali Öksüz, “Aktif araç sayısını 54’den 90’a çıkardık”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Belediyesinin 7’si kiralık olmak üzere, toplamda 97 araçlık filosuyla hizmetlerini etkili ve verimli bir şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz, başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Kars Belediyesine ait birçok aracın arızalı ve geçmiş dönem borçlarından dolayı icra takibine alınarak yediemin otoparkında bekletildiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Oğuz’un koordinasyon kurulu üyelerine yaptığı sunumda belirttiği gibi, toplam araç sayısının 90 olduğunu belirten Vali Öksüz, bozuk olan araçların ivedilikle tamir edilerek hizmet verir hale getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Son alınan araçlarla Kars Belediyesinin araç filosunun daha da güçlendiğini ve aktif olanların sayısını 54’den 90’a çıkardıklarını belirten Vali Öksüz, “Araçlarımızın bir kısmı maalesef faal halde değil. Bir kısmı da önceki dönemlerden kaynaklı icra takibine uğramış durumda. Bu araçlara icra konulduğu için yediemin otoparkında bekletiliyor. Bir kısmı da arızalı durumda bulunuyor. Bir köşede bekleyen iş makinelerimiz de var. Bu araçlardan aktif olanların sayısını 54’den 90’a çıkardık. Üzerinde icra ve yakalama kararı olan otomobili tekrar işler hale getirdik. AFAD Müdürlüğü ve OSB Müdürlüğünden 2 adet aracı da geçici olarak belediyemizin araç filosunda dahil ettik. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 1 adet çift kabinli ekskavatör iş makinesi de hibe olarak alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hibe kapsamında vermiş olduğu 1 adet 7 metreküp yol süpürme aracı, 1 adet kanal açma ve 3 adet çöp kamyonunu da teslim alınarak şehrin hizmetine sunulmuştur. 1 adet damperli kamyonda TBB’den hibe olarak alınmıştır. 76 aracın 49’u da 10 yaş üzerinde olup düzenli olarak bakım ve onarım gerektirmektedir. Ayrıca 44 adet aracın sigortası, 14 aracında muayenesi yapılarak hizmete hazır halde tutulmaktadır. Bu rakam hakikaten önemlidir. 7 adet de kiralık aracımız var. Çünkü bu vesile ile çalışmalarımız kolaylaştı ve rahatladı. Tabi ek araçlar da aldık. Bunu özellikle belirtmek isterim ki, mevcut bir potansiyelimiz var ama onu zaman zaman kullanamıyoruz. Maalesef kamu kurumlarımızda bu gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Bir kurumun imkan ve kabiliyetlerini en verimli şekilde kullanması çok önemlidir. Bu araçları en verimli şekilde kullanırsak, personel yönetimimiz de daha etkili ve verimli olursa başarılı olmamak için hiçbir sebep yoktur. Son aldığımız iş makinelerine yeni aldığımız bir kamyonu da ekledik. “dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler