Vali Öksüz, Caferi Cemaati temsilcileri ile istişarede bulundu

Vali Öksüz, Caferi Cemaati temsilcileri ile istişarede bulundu

Kars Valisi Türker Öksüz, milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte Muharrem Ayı münasebetiyle Caferi cemaati temsilcileri ile bir araya geldi.

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz ve milletvekilleri sırası ile Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem ve Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şıh Behram Geleyi’yi ziyaret ederek taziyelerde bulundu.

Yapılan istişare ve değerlendirmelerin ardından Vali Türker Öksüz’ün Muharrem ayının 10’uncu günü olan 18 Ağustos Çarşamba günü büyük anma etkinliğinin yapılıp yapılamayacağına ilişkin kararı açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişi, 1382’inci yılında pandemi salgını kapsamında Kars’ta da çeşitli etkinliklerle anılmasını heyecanla bekleyen Karslılar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda pandemi salgının olumsuz etkisi ile karşı karşıya kaldı.

Anma etkinlikleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Corana virüs salgını kapsamında Muharrem ayının 10’unu günü gerçekleştirilen büyük anma yürüyüşü öncesi, Kars ta Ehlibeyt Işıklı Camii, Hz. Ali Çarşı Camii ve Kamer Camisinde devam ediyor.

VALİ ÖKSÜZ, “KERBALA OLAYINDAN ALACAĞIMIZ ÖNEMLİ DERSLER VAR”

Kars Valisi Türker Öksüz, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Kerbala olayından önemli dersler alınması gerektiğine dikkat çekerek “Muharrem ayındayız ve inancımız için çok önemli bir ay elbette. Bizi böyle bir mübarek aya eriştirdiği için Allah’a hamd ediyoruz. Öncelikle tabi bu ay bir yanda acının ve hüznün olduğu bir yandan çıkarılması gereken ibretlerin, derslerin olduğu bir aydır. Bu vesile ile Kerbela olayını hatırlıyoruz. Elbette ki alınacak önemli dersler var. Hz. Hüseyin Efendimizin şehit edilişi hepimizin tabi kalbini sıkıntıya ve üzüntüye koyuyor. Bizler bugün O’nu hatırladıkça aslında O’nun gittiği yolun yani hakkın, doğruluğun, iyiliğin, adaletin ve Peygamberimizin yolu olduğu için minnetle, şükranla ve hüzünle anıyoruz. Bugün bizlere düşen bu ibret hadisesinden önemli dersler çıkararak Hak’tan, hukuktan ve adaletten inancımızın bize gösterdiği yoldan ayrılmamaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etmektir. Bu birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu muhafaza ettiğimizi sürece hiç kimsenin bize zarar verme imkanı yoktur. Hem toplum olarak hem ülke olarak daha güçlü olarak yolumuza devam ederiz elbette. Kars'ta görev yaptığım 3 yıl boyunca sizlerin ve burada yaşayan diğer vatandaşlarımızın örnek bir, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu olduğunu görüyorum. Bundan da çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bunu da özellikle ifade etmek isterim. Bu vesile ile Hz. Hüseyin efendimizi Allah yolunda şehit olan tüm şehitlerimizi, Ülkemizin korunması için huzuru için canını ortaya koyup şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Allah bir daha bizlere böyle hüzünlü olaylar yaşatmasın. Bundan sonrada birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Hem Hz. Hüseyin Efendimizin hem de Peygamberimizin şefaatinden de bizi mahrum bırakmasın. Sizleri burada bir arada birlik içerisinde görmenin bizim için en büyük güç olduğunu da bir kez daha ifade ediyorum. hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.”dedi.

vali-oksuz-caferi-cemaati-temsilcileri-ile-istisarede-bulundu.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler