Vali Öksüz: “Kars için eylem planı hazırlanmalı”

Vali Öksüz: “Kars için eylem planı hazırlanmalı”

Kars Valisi Türker Öksüz, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentle ilgili eksikliklerin bir an önce tamamlanması için eylem planının hazırlanması gerektiğini söyledi.

27 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan 202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak Kars’a atanan Öksüz, SERKA’yı ziyaret etti. Genel Sekreter Oktay Güven tarafından karşılanan Vali Öksüz, birim başkanlarından SERKA’nın çalışmaları ve faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Ajansla işbirliği içeresinde çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Öksüz, Kars’la ilgili bir eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi. Kentle ilgili eksikliklerin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten Vali Öksüz, “Kars kaşar peyniri ve balının markalaşması gerekir, bu konuda gerekli çalışmalar yapılacak ve takip edilecektir. Kış turizmi konusunda gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışındaki kayak merkezleri incelenmelidir. Onlarda olup da bizde olmayan ne varsa, bunlar tamamlanmalıdır. Kars’la ilgili turizm strateji belgesi ve eylem planı muhakkak hazırlanmalıdır” dedi.

Vali Türker Öksüz, Doğu Ekspresi’nin Kars’a ek sefer düzenlemesi durumunda, kentin altyapısının, mevcut restoran ve otellerinin ihtiyaca cevap verip vermeyeceğinin araştırılması gerektiğini söyledi. Vali Öksüz, SERKA ziyaretinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine devam etti.

vali-oksuz-“kars-icin-eylem-plani-hazirlanmali”-(2).jpgvali-oksuz-“kars-icin-eylem-plani-hazirlanmali”-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler