Vali Öksüz, “Kars’ın geleceğini etkileyecek önemli projelerimiz var”

Vali Öksüz, “Kars’ın geleceğini etkileyecek önemli projelerimiz var”

Kars Valisi / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 2022 yılının 3’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, şehrin geleceğini ve istikbalini etkileyecek projelerin devam ettiğini söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Kars’ın vakit kaybetmeye tahammülü olmadığına dikkat çeken Vali Öksüz, kurumlar arası koordinasyonun önemine değinerek, mevsim şartlarının kısa olduğuna ve bu nedenle yatırımcı kurumların özverili bir şekilde çalışması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Kars’ta hali hazırda 15 kuruma ait 9 milyar, 121 milyon 571 bin lira tutarında 204 adet projenin devam ettiğini de hatırlatan Vali Öksüz, “Kars Atıksu Toplama ve Artıma Tesisi, Kars İçme Suyu Takviye Hattı, Karakurt-Horasan Yolu Taşlı Güney-2 ViyadüğüKarakurt-Kötek-Kağızman Yolu, Kars Merkez Engelli Gündüz Bakım Evi Projesi, Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu KompleksiKafkas Üniversitesi Hayvan Sağlığı ve Uygulama Merkezi, Kafkas Üniversitesi Hastane Ek Bina İnşaatı, Kağızman Öğretmenevi, Tarihi Kimliği ile Kars Kent Projeleri devam ediyor” dedi.

KARS ATIKSU TOPLAMA VE ARITMA TESİSİ

Temel alt yapı niteliğinde olan ve şehre katma değer katacak projeler hakkında tek tek bilgi veren Kars Valilisi Türker Öksüz, özellikle kamuoyunda tartışmalara neden olan Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi Projesi ihalesinin yeniden yapılacağını söyledi.

Toplam Proje Tutarının 350 milyon 433 bin 394,00 TL olduğunu söyleyen Vali Öksüz, “Kars Atıksı Toplama ve Arıtma Tesisi İhalesi daha önce yapılmıştı; fakat tasfiye edildi. Yeniden ihale çalışmalarına başlanmış durumda. İlerideki günlerde ihale etme aşamasında olacağız. Kars iline ait evsel atık sularının belediyenin kanalizasyon hattı son noktalarından 17,6 km uzunluğundaki kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesi ve yapılacak tesiste arıtılarak evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına deşarj edilmesidir. Kars şehir merkezine yaklaşık 2,5 km mesafede Dereiçi Mevkisinde 54.400 m² alan üzerinde kurulacaktır. Yeniden ihale çalışmalarına başlanılmıştır.” Dedi.

İÇME SUYU TAKVİYE HATTI

Vali Türker Öksüz, devam eden diğer projeleri ise şu şekilde sıraladı: Proje tutarı 30 milyon TL olan Kars İçmesuyu Takviye Hattıdır. DSİ 24 Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, 24 saat kesintisiz içmesuyu verilmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konulması amacıyla Kars İçmesuyu Takviye Hattı İnşaatının ihalesi yapılması planlanmaktadır. Proje yapım çalışmalarının tamamlanması sonrası Selim Barajından alınacak suyun Kars Arıtma Tesisine iletilmesi veya Çerme Kaynaklarından hattın beslenmesi alternatifleri değerlendirilerek çıkacak sonuç raporuna göre Kars İçmesuyu Takviye Hattı işi ihale edilecektir.

KARAKURT-HORASAN YOLU TAŞLI GÜNEY-2 VİYADÜĞÜ

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin 10,7 km Bütümlü Sıcak Asfalt ve 1 adet 314m Köprü Tamamlanmıştır. 2022 yılı içerisinde 1 adet 574 m uzunluğundaki Taşlı Güney-2 viyadüğünün tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir.

KARAKURT-KÖTEK-KAĞIZMAN YOLU

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin 45 km yol çalışmasında ayrıca 1 adet 800 m uzunluğunda Keklik Deresi Viyadüğü ve 4 adet çift köprü bulunmaktadır. 10 km’lik kesimde reglaj ve toprak dökümü işlemi tamamlanmıştır. Bu yıl içerisinde 14 km'lik kesimde toprak işleri ve sanat yapı çalışması ve ayrıca 2 adet 500 m açıklığında eğik gergin askılık Keklik Deresi Viyadüğün yapılması hedeflenmektedir.

KARS MERKEZ ENGELLİ GÜNDÜZ BAKIM EVİ PROJESİ

Proje tutarı: 3 milyon 241 bin 000, TL’dir. Başlama tarihi: 2021, bitiş tarihi: 2022 ve fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 90 seviyesindedir. Aile ve sosyal politikalar ve il özel idaresi tarafından finanse edilen projenin bu yıl tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktır.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU KOMPLEKSİ

Proje Tutarı: 58 milyon 448 bin TL’dir. Başlama Tarihi: 2018, Bitiş Tarihi: 2023 ve Fiziki Gerçekleşme oranı yüzde 85’tir. Projede betonarme imalatlar ve bina dış cephe kaplamaları tamamlanmış olup bina içerisindeki imalatlar ve çevre düzeni yapımına devam etmektedir.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HAYVAN SAĞLIĞI VE UYGULAMA MERKEZİ

Proje Tutarı: 28 milyon 800 bin TL’dir. Başlama tarihi 2021, bitiş tarihi 2023’tür. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 24 seviyesindedir. İlimizde hayvancılığa hizmet etmek ve Veteriner Fakültesini verimli kılmak amacıyla yapılan Hayvan Sağlığı ve Uygulama Merkezi Projesinin inşaat çalışmaları devam etmektedir.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HASTANE EK BİNA İNŞAATI

Proje tutarı: 23 milyon 868 bin TL’dir. Başlama tarihi 2021, bitiş tarihi 2023 ve fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 16’dır. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ek bina inşaat projesinin inşaat çalışmaları devam etmektedir.

KAĞIZMAN ÖĞRETMEN EVİ

Proje tutarı: 6 milyon 587 bin 500 TL’dir. Başlama tarihi 2021, bitiş tarihi 2022, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 87’dir. 50 Yataklı Kağızman Öğretmen Evi, 3 bin 765 metrekare alan üzerinde 250 kişilik konferans salonu, üstü açılır, kapanır teras kafe, lobi bekleme salonu, restorant bulunmaktadır. İnşaat çalışmaları devam eden projenin bu yıl tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır.

TARİHİ KİMLİĞİYLE KARS KENT PROJESİ

Proje tutarı: 50 milyon TL’dir. Başlama tarihi 2021, bitiş tarihi 2023 ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 48’dir. Baltık Mimarisi en güzel örneklerinin bulunduğu Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 7'si kamu binası olmak üzere 22 adet tescilli ve 12 adet tescilsiz bina için projenin inşaat bileşeni kapsamında cephe iyileştirmesi yapılacak. Proje kapsamında Haydar Aliyev Caddesi'nin kaldırım yenilemesi, aydınlatma işleri, çevre düzenleme işleri, işaret levhaları ve sokak mobilyaları montajı yapılarak caddede yaklaşık 680 metrelik bir turistik güzergah oluşturulacak. Proje Bütçesinin yüzde 85’i AB Fonu, yüzde 15’i ise Türkiye’nin (Bakanlık) katkı payı bulunmaktadır. Yapım işleri bileşeni 3 ayrı etapta ilerlemektedir. Kapsamda yer alan toplam 9 adet binada iskele kurulmuş ve çalışmalar devam etmektedir. Cadde üzerinde kaldırım yenileme çalışmaları başlamıştır. Cadde üzerinde uygulanacak aydınlatma projesi onaylanmıştır. Ani Ören Yeri’nde karşılama merkezi ve Ören Yeri etrafında çit tamiri ve yenilenmesi çalışmaları başlamıştır. Şu ana kadar olan yapım işlerinin fiziki ilerlemesi yüzde 48’dir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler