Vali Öksüz: “Kars’ta 2 kişi korona virüs tedavisi görüyor”

Vali Öksüz: “Kars’ta 2 kişi korona virüs tedavisi görüyor”

Kars Valisi Türker Öksüz, başkanlık ettiği KÖYDES toplantıda köy muhtarlarını korona virüs salgını konusunda duyarlı olmaya davet ederek, Kars’ta 2 kişinin korona virüs şüphesiyle normal serviste yattığını söyledi.

Salgının tüm dünyayı olduğu gibi Ülkemizi ve Kars’ı da tehdit etmeye devam ettiğini belirten Vali Öksüz, muhtarların öncelikli olarak büyük şehirlerden köylerine gelen vatandaşları takibe almalarını ve bu konuda halkı uyarmalarını istedi.

Salgın riskinin devam ettiğini de belirten Vali Öksüz, köylerde düğün, nişan ve toplu etkinliklerin yapılmaması noktasında muhtarlara uyarılarda bulundu.

An itibariyle Kars’ta 2 kişinin korona virüs şüphesiyle normal serviste yattığını ve entübe hastanın da bulunmadığının müjdesini veren Vali Türker Öksüz, il genelinde tüm tedbirlerin alınmaya devam ettiğini ifade etti.

Her kesin tedbir ve kurallara uyması gerektiğini de açıklayan Kars Valisi Türker Öksüz, “Malum bir bulaşıcı hastalıkla mücadele ediyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilimizde de bu mücadele devam ediyor. Ülkemiz hakikaten başarılı bir mücadele yürütüyor. Bunu açıklıkla ifade edebiliriz ki süreci çok iyi yürüttük. Ülke olarak çeşitli tedbirler aldık, kurallar koyduk ve uygulamaya çalıştık. Geldiğimiz noktada bu süreç ama henüz bitmiş değil. ‘Salgın bitti normal hayatımızda dönelim, herkes istediği gibi hareket etsin’ deme noktasında değiliz. Bundan sonra da bazı yasakların kaldırılıp yeni normal dediğimiz düzene geçirdikten sonra yapmamız gereken şeyler var. Kars’ta bizim tarafımızdan alınan bazı kararlar var. İl hıfsızsıha ve pandemi kurulumuz tarafından alınan bu kararlara mutlak surette uyumamız gerekiyor.  Ve hepiniz bu kurallara uyduk. Bu çok sevindirici ve güzel. Mesafemiz de koruyalım ve özellikle mesafe konusuna da dikkat edelim. Köylerimizde düğün ve nişan gibi merasimlerde çok dikkat edelim. Kurallara uygun şekilde izin verilenler mutlak surette yapılsın ve kurallara riayet edelim. Aksi takdirde bize maalesef hastalık olarak dönüyor.” dedi.

SADECE 2 KİŞİ NORMAL SERVİSTE TEDAVİ GÖRÜYOR

Hali hazırda Kars’ta 2 kişinin korona virüs şüphesiyle normal serviste tedavi gördüğünü de açıklayan Vali Türker Öksüz; “İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden yaşayan vatandaşlarınız memleketleri Kars’a geliyor. Yani bir hoş geldin deme bir işte yeni gelen kişiye birlikte olma onu görmek adetimiz var. Bu çok güzel bir gelenek ama bulunduğumuz konjonktür farklı. Zor zamanlardan geçiyoruz. Birbirimize yanaşmayalım mesafemizi koruyalım. An itibariyle 2 kişi hastanemizde normal serviste tedavi görüyor. Bunların dışında yoğun bakımda yada entübe durumda olan hastamızın bulunmaması ilimiz açısından çok sevindiricidir. Ama inanın özellikle il dışından gelen vatandaşlarımız hangi noktadan geldiklerini bilmiyoruz. Orada bulundukları organizasyon var. Gelirken belki de bu mikrobu alıyorlar ve şehrimize taşıyor olabilirler. Onun için çok dikkatli olmamız lazım. Onların da geldikleri zaman aile ve diğer sevdikleri ile ilişkilerinde çok dikkatli olmaları lazım. Biraz daha mesafeli bir şekilde hayatımızı sürdürmemiz lazım. Biliyorsunuz zaman zaman karantina tedbirleri de uyguluyoruz. Bazı köylerimizi karantinaya alıyoruz. 14 gün boyunca girişleri çıkışları yasak ediyoruz. Bu tabii oradaki vatandaşımızın özgürlüğü kısıtlıyor elbette ama bu bizim bulaşıcı hastalık riskinin daha fazla yayılmasını önlemek için aldığımız bir tedbirdir. Eğer bu tedbirleri almaz isek hastalık daha fazla yenilenebilir. Yani belki bir kişi pozitif dahi olsa diğer köyde yaşayan vatandaşlara da yayılması çok mümkündür.  Çünkü o nedenle hepimizin dikkatli olması lazım ve sorumluluk alması gerekiyor. Sizler de muhtarlar olarak köylerindeki vatandaşlarımızı bu anlamda faaliyetlerini dikkatli bir şekilde izlemeniz lazım. Kurallara uyulmaması halinde bunu mutlaka yaptırımlar uygulamamız lazım. Toplumumuzun sağlığını korumak için hepinize görev düşüyor” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler