Vali Öksüz, "Kavılca buğdayını tanıtıp yaygınlaştıracağız"

Vali Öksüz, "Kavılca buğdayını tanıtıp yaygınlaştıracağız"

Kars Valisi Türker Öksüz, yöreye özgü kavılca buğdayını tanıtıp yaygınlaştırmak amacıyla hazırladıkları projeyi bu ekim döneminde uygulayacaklarını açıkladı.

Vali Öksüz, geçtiğimiz hafta sonu gazetecilerle bir araya geldiği 2019 yılını değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada ‘Kavılca buğdayının tanıtımı ve yaygınlaştırılması projesi’ kapsamında 174 çiftçiye, 200’er kilo kavılca buğdayı dağıtılarak ekimini gerçekleştirileceğini söyledi.

Proje desteği bedelinin DAP İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacağını belirten Vali Öküz, kavılca buğdayını önemsediklerini belirterek, proje kapsamında alınan 34 bin 850 kilo tohumun dağıtılmak üzere hazır olduğunu açıkladı.

Proje kapsamında üretilecek kavılcayı paketleyerek Ülke genelinde dağıtımının yapılacağını da belirten Vali Türker Öksüz, “Kavılca Buğdayı”nın tanıtımının yapılması, üretim alanlarının artırılması ve sonrasında diğer illere ulaşmasının sağlanması amacıyla proje hazırladık. Hazırlanan bu proje ile her çiftçi ailesine yazlık ekim olarak en az her 10 dekar alanda ekim yapılmak üzere tohumluk dağıtılacaktır. Digor, Susuz ve Merkez ilçelerinde üretim yapan 174 çiftçinin her birine 200 kg kavılca buğdayı tohumu dağıtacağız. Proje kapsamında satın alınan 34 bin 850 kg tohum için 158 bin 393 TL harcanmıştır. Proje desteğinin bedeli DAP İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. Proje devam etmektedir. Üretimin arttırılması sonrasında projenin 2. safhasına geçilerek kavılcanın ülke geneline sunulmak üzere paketlenerek piyasaya arz edilmesi sağlanacaktır. Kavılca buğdayını önemsiyoruz. Biz kavılcanın tanıtımını yapmak ve üretim alanlarını arttırmak istiyoruz. 10 dekar alana ekilmek üzere tohum aldık ve dağıtımı önümüzdeki aylarda yapacağız. Amacımız yöremize has bu tarımsal değeri tanıtmak ve çoğaltmaktır.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler