Vali Öksüz: “Kısa sürede bozulan iş yapmayacağız”

Vali Öksüz: “Kısa sürede bozulan iş yapmayacağız”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, belediye çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaları yaparken kısa vadeli yapmak ya da çok kısa sürede bozulabilecek iş yapmanın kendi çalışma prensipleri içerisinde yer almadıklarını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; Yusufpaşa, Şehitler ve İstasyon Mahallelerinde belediye ekiplerince başlatılan yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Öksüz’e belediye çalışmalarını inceleme programında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Yapılan yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Öksüz yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmalar ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; “Biz Belediye olarak öncelikle şehrimizin en önemli ihtiyacı olan alt yapı çalışmalarında işe koyulduk, geçen kış boyunca biz tespitlerimizi ve programımızı yapmıştık, bu çalışma sezonu içerisinde yapacağımız yolları, kaldırımları, içme suyu, kanalizasyon çalışmaları hepsini planlamıştık bu plan çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. Bu çalışma sezonundaki amacımız yaklaşık en az 15-16 Kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yapabilmek bunlar çeşitli mahallelerimizde çalışmalarımız bulunmaktadır diğer yandan kaldırım çalışmalarımız var yaklaşık 60 bin metrekare bazalt taştan olmak kaydıyla kaldırım çalışması yapmaktayız, ayrıca kilitli parke yol çalışmalarımız var şuan Şehitler Mahallesindeyiz, İstasyon mahallesindeki çalışmamızı bitirdik, geçen yıldan beri 130 bin metrekare yaklaşık bir planımız vardı ama bu yıl 30 bin metrekare daha ilave ettik, ama şimdilik mevsimin el verdiği ölçüde 130 bin metrekarenin üzerine de çıkarak inşallah kilit parke çalışmalarını da yapacağız. Şehrimizin bazı bölgelerinde sıcak asfalt, bazı bölgelerinde kilitli taş olmak üzere inşallah yol çalışmalarımızı mevsim sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalar işin başlangıcı, inşallah Kars’ımızda yol sıkıntısının kalmaması bizim hedefimiz, 23 mahallenin hepsine hizmet götürmek istiyoruz. Bir yandan ise içme suyu çalışmalarımız devam ediyor, bir yandan parklarımız var, peyzaj çalışmalarımız var, 7 tane parkı bu yıl inşallah şehrimize kazandırmış olacağız. Otogar çalışmalarımız devam ediyor, Ağustos ayı içerisinde proje çalışmalarını bitirip otogarla ilgili daha somut bir noktaya geçmeyi ve inşaat çalışmalarına başlangıç yapmayı planlıyoruz. Bunların hepsi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için ihmal edilen belediye hizmetlerini yapabilmek ve bundan sonra vatandaşımızı rahat ettirmeye yönelik, inşallah bunları da vatandaşlarımızın desteğiyle başaracağız. Bundan sonra Belediyemiz vatandaşlarımızın her ihtiyacında yanında olacaktır. ”dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Öksüz, çalışmaları yaparken kısa vadeli yapmak ya da çok kısa sürede bozulabilecek iş yapmanın kendi çalışma prensipleri içerisinde yer almadıklarını da kaydederek “Bizim amacımız, yıllarca şehre hizmet edecek yol, kaldırım ve altyapı çalışmalarını yapmak. Dolayısıyla gördüğünüz gibi daha önce çeşitli katlamalar üst üste getirilerek yol ve kaldırım çalışmaları yapılmış, bunlar sağlıklı çalışmalar değil, bir süre sonra bozulmaya mahkum. Biz, bir kere yapalım sağlam olsun, kaliteli olsun ve iyi olsun düşüncesindeyiz.” diye konuştu.

Vali Öksüz, göreve geldiğinden bugüne 7 adet araç belediye bünyesine kazandırdıklarını da ifade ederek, “Araç-gereç ihtiyaçlarımız bazı alanlarda var ama çoğunu gideriyoruz. Ama biz belediyeye geldiğimizden beri 7 yeni araç belediyemize kazandırdık. Diğer yandan 24 tane aracımız atıl vaziyetteydi bunları da belediyeye kazandırdık. İhtiyaç duyduğumuz alanlarda planlama yaparak ihtiyacımızı karşılıyoruz ama tabi ki zaman içerisinde bazı araç-gereçlerimizi de kendimiz temin ederek yolumuza devam edeceğiz. Şuan belediyemizin hizmet anlamında bir eksiği yok. Bazı çalışmaları kendimiz, bazı çalışmaları da yüklenici firmaya vermek suretiyle devam ettiriyoruz. Önemli olan burada kısa olan inşaat mevsiminde hızlı bir şekilde çalışma yapmak. Arkadaşlarımızda burada biz hızlı çalışacağız ve biran önce bu hizmetleri bitireceğiz. Çünkü vatandaşımızın bu hizmete ihtiyacı var, bizim de sınırlı zamanımız var inşallah bu sene bitireceğiz. Önümüzdeki senenin planlamasını da kışın yapacağız.” ifadesini kullandı.

Vali Öksüz, geçmişte belediyeye ait kaybolduğu iddia edilen 64 araç ile ilgili de müfettişlerin geldiğini ve raporlar tuttuğunu, bu konuyla ilgili gerek idari gerekirse de adli süreci yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Öksüz, bölgedeki vatandaş ve esnafla da bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

vali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(1).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(2).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(3).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(4).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(5).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(6).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(7).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(8).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(9).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(10).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(11).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(12).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(13).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(14).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(15).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(16).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(17).jpgvali-oksuz-“kisa-surede-bozulan-is-yapmayacagiz”-(18).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler