Vali Öksüz, “Tüm yollarda kış tedbirlerini aldık”

Vali Öksüz, “Tüm yollarda kış tedbirlerini aldık”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, belediye tarafından il merkezinde yapılan karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

Tacettin DURMUŞ

Belediye Başkan Yardımcı Nihat Oğuz ve ilgili birim müdürleri ile birlikte Cumhuriyet Caddesinde yapılan çalışmaları denetleyen Öksüz, il genelinde kapalı yol bulunmadığını söyledi.

Kars Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresi personelinin mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Öksüz, trafik güvenliğinin sağlanması ve vatandaşının güvenli seyahat etmesini sağladıklarını da söyledi.

İl genelinde kışla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım olumuz yönde etkileniyor. Vatandaşların mağdur olmaması için Belediyemiz, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz görev alanlarına göre çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu an itibariyle kapalı köy yolumuz bulunmamaktadır. İl merkezinde de 24 saat esasında göre ekiplerimiz 23 mahallede 350 kilometre yol ağında çalışmalarını sürdürmektedir. Yol ve kaldırımlarda biriken kar ve buzların kaldırılması çalışmaları ekiplerimiz tarafından sürdürülüyor. Şehir merkezinde buzlanmalara karşı şu ana kadar 200 ton tuz kullandık. Karayolları ekiplerimiz de kendi görev alanlarında aynı çalışmaları sürdürüyor. Her hangi bir kapalılık söz konusu değil. İl genelinde ulaşımda aksaklık yaşanmaması için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Ben belediye, karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerimizin gece gündüz yaptıkları karla mücadele çalışmalarında verdikleri mücadeleden dolayı her birine teşekkür ediyorum. Kolay değil, çetin kış şartları yaşıyoruz. Tüm birimlerde çalışan personelimiz önemli bir mücadele veriyor. Tek isteğimiz halkımız mağdur olmasın ve her hangi bir can mal güvenliği yaşatacak kazalar meydana gelmesin. İnşallah ileriki günlerde de hava şartları ne olursa olsun bu çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz. Bunun için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Karla mücadele için ilgili kurumlarımız arasındaki koordinasyonumuzu da temin ediyoruz. Vatandaşımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesi için tüm tedbirleri aldık bundan sonrada devan edeceğiz.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler